Σε Κροατία, Σερβία, Μάλτα και Σλοβενία επεκτάθηκε η Spitogatos Network

Σε Κροατία, Σερβία, Μάλτα και Σλοβενία επεκτάθηκε η Spitogatos Network

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τέσσερις χώρες του εξωτερικού και συγκεκριμένα στη Σερβία, την Κροατία, τη Μάλτα και τη Σλοβενία έχει επεκταθεί το τελευταίο διάστημα το ελληνικό δίκτυο ιστοσελίδων φιλοξενίας αγγελιών ακινήτων Spitogatos Network (Spitogatos.gr, Tospitimou.gr kai Spiti24.gr).

Οι νέες ιστοσελίδες στις παραπάνω χώρες ξεκίνησαν να λειτουργούν υπό την επωνυμία Indomio στα μέσα του έτους, με στόχο να διευκολυνθεί η αναζήτηση ακινήτων στις συγκεκριμένες αγορές.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, μέχρι σήμερα πάνω από 700 μεσιτικά γραφεία των εν λόγω χωρών έχουν ξεκινήσει να χρησιμοποιούν τις νέες υπηρεσίες, αναρτώντας πάνω από 50.000 αγγελίες ακινήτων, ενώ οι μηνιαίες επισκέψεις έχουν ξεπεράσει τις 10.000 συνολικά, με ανοδική τάση.

Σύμφωνα μάλιστα με τη διοίκηση της εταιρείας, πρόθεση είναι η επέκταση και σε άλλες αγορές του εξωτερικού. Σημειωτέον ότι νωρίτερα εντός του έτους είχε πραγματοποιηθεί και η επέκταση στην αγορά της Κύπρου με τη δημιουργία του spitogatos.com.cy. Συνολικά, ο όμιλος λειτουργεί πλέον οκτώ ιστοσελίδες αγγελιών ακινήτων σε έξι χώρες.

Σημειωτέον ότι στην Ελλάδα, η εταιρεία προσελκύει πάνω από τρία εκατ. μηνιαίους επισκέπτες, ενώ με βάση την τιμή προσφοράς, η συνολική αξία των ακινήτων που προβάλλονται προς πώληση αγγίζει τα 250 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην αγορά ακινήτων το 2006, εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση από το venture capital επενδυτικό κεφάλαιο Oxygen Capital το 2009.

Από το 2014, η εταιρεία ανήκει στον όμιλο της Real Web, που διαθέτει μεταξύ άλλων την κορυφαία ιστοσελίδα ακινήτων στην Ιταλία, την Immobiliare.it.

Αναφορικά με τις τάσεις στην εγχώρια αγορά ακινήτων, όπως ανέφερε σε πρόσφατο συνέδριο ακινήτων, ο συνιδρυτής της Spitogatos, κ. Δημ. Μελαχροινός, κατά το τρέχον έτος, η μεγαλύτερη αύξηση ζήτησης για αγορά ακινήτων στην Ελλάδα προέρχεται από την Κίνα (203%), ενώ έπονται η Τουρκία (90%), η Γερμανία (68%) και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (50%).

Ακόμη μία βασική τάση που παρατηρείται είναι ότι πλέον οι αναζητήσεις κατοικιών από το εξωτερικό αφορούν ποσά χαμηλότερα του ελάχιστου απαιτούμενου των 250.000 ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι οι αγοραστές κινούνται με επενδυτικό προσανατολισμό, θέλοντας δηλαδή να αποκτήσουν πολλά και φθηνά ακίνητα, με στόχο την εκμετάλλευση, δηλαδή την εκμίσθωση, κυρίως μέσω ηλεκτρονικών πλατφορμών βραχυχρόνιας ενοικίασης.

Αυτό πιστοποιείται και από το γεγονός ότι κατά κανόνα ζητούνται ακίνητα ιδιαίτερα χαμηλού κόστους στο κέντρο της Αθήνας και σε περιοχές όπως το Κουκάκι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή