Μείωση επιτοκίου στα έντοκα γραμμάτια

Μείωση επιτοκίου στα έντοκα γραμμάτια

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μείωση επιτοκίων για το ελληνικό δημόσιο στις δημοπρασίες εντόκων εξάμηνης και τρίμηνης διάρκειας στις οποίες αποτυπώθηκε το θετικό κλίμα που επικρατεί στις αγορές για τα ελληνικά ομόλογα.

Ειδικότερα όπως προκύπτει απο τις σχετικές ανακοινώσεις του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους:

– Το ποσό των 1,625 δισ. ευρώ άντλησε το ελληνικό δημόσιο κατά τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας με επιτόκιο μειωμένο στο 1,95% απο 2,30% που ήταν κατά την προηγούμενη δημοπρασία εντόκων αντίστοιχης διάρκειας. Το ύψος των προσφορών ανήλθε σε 2,534 δισ. ευρώ και υπερκάλυψε κατά 2,03 φορές το αρχικώς δημοπρατούμενο ποσό έναντι 1,74 φορές στην προηγούμενη δημοπρασία.

– Μείωση επιτοκίου στο 1,75% σημειώθηκε και στην δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας (έναντι 1,80% στην προηγούμενη δημοπρασία) κατά την οποία το ελληνικό δημόσιο άντλησε 1,3 δισ. ευρώ. Το ύψος των προσφορών ανήλθε σε 1,716 δισ. ευρώ και υπερκάλυψε κατά 1,72 φορές το αρχικώς δημοπρατούμενο ποσό έναντι υπερκάλυψης 1,81 φορές κατά την προηγούμενη δημοπρασία εντόκων τρίμηνης διάρκειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή