Αντιδράσεις για προσωπική επιβίωση

Αντιδράσεις για προσωπική επιβίωση

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι φανερό ότι στους κόλπους της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί ταραχή. Την προκαλούν οι πλειστηριασμοί, ο Καμμένος, τα προαπαιτούμενα και οι προσαρμογές στα συνδικαλιστικά και την κήρυξη απεργιών, οι δηλώσεις του Κοστέλο, οι δυναμικές αντιδράσεις από τα αριστερά (ΚΚΕ και εξωκοινοβουλευτικούς) προς την κυβέρνηση, ακόμη και δηλώσεις-προειδοποιήσεις από εκπροσώπους της τρόικας, όπως του Κοστέλο. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια να μην περάσει προς τα έξω αυτή η ταραχή, αλλά κάποια στελέχη δεν κρύβουν τον εκνευρισμό τους. Παράδειγμα, ο Ν. Φίλης που δεν χάνει ευκαιρία να δείξει τη δυσαρέσκεια και τον εκνευρισμό του.

Σχεδόν όλοι όσοι εκφράζουν έμμεσα ή άμεσα τις αντιρρήσεις τους ξεκινούν από αριστερή αφετηρία. Γεγονός που δείχνει ότι διχάζει η γραμμή της πλήρους προσαρμογής στις επιταγές του μνημονίου –τουλάχιστον τυπικά– που ακολουθεί ο Αλ. Τσίπρας και το στενό επιτελείο του. Από τη μία πλευρά είναι αυτός και οι δικοί του για κυνικούς λόγους πολιτικής επιβίωσης, από την άλλη βρίσκονται εκείνοι που επένδυσαν ιδεοληπτικά στις αριστερολαϊκίστικες ανατροπές και θεωρούν ότι οι δεξιόστροφες στροφές και κωλοτούμπες δεν τους εκφράζουν. Αυτά θεωρητικά, γιατί κύριο μέλημα και των μεν και των δε είναι η παραμονή στην εξουσία. Επομένως δεν πρέπει να αναμένεται κάποια αγεφύρωτη ρήξη πριν από τις εκλογές. Ο λογαριασμός θα ζητηθεί ύστερα από ήττα στις επόμενες εκλογές. Είναι σαφές ότι ενόψει αυτών των εκλογών, που πολλοί από τους δυσαρεστημένους αισθάνονται ότι πλησιάζουν, εκδηλώνονται και οι αντιρρήσεις τους. Βασικός στόχος τους είναι να επιπλεύσουν προσωπικά και επειδή διαπιστώνουν ότι υπάρχουν διαρροές στο ακροατήριο που παρασύρθηκε από τα ψέματα και τις αυταπάτες, απευθύνονται τώρα στον σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ. Σ’ εκείνους που πλαισίωναν τις διαβόητες συνιστώσες και τους άλλους του «Κ» του Μπανιά, ή τους πρώην Κουκουέδες, που για διάφορους λόγους έφυγαν κάποια στιγμή από το ένα και μοναδικό ΚΚΕ. Βέβαια, αρκετοί από αυτούς έχουν ήδη διαφωνήσει και έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά παραμένουν δυνάμει ακροατήριο…

Οι πιο καχύποπτοι πιστεύουν ότι οι διαφοροποιήσεις που παρατηρούνται δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης να παίζει ταυτόχρονα τον διπλό ρόλο της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης. Ισως να έχουν δίκιο, αλλά αυτό θα αποδειχθεί στο τέλος. Προς το παρόν ακούμε εκκλήσεις και προτροπές προς το «ρωμαλέο εργατικό κίνημα», «τα κινήματα αλληλεγγύης», «τις αριστερές οργανώσεις», «τις συλλογικότητες» (άλλος ένας ανόητος ευφημισμός της πολιτικής ορθότητας που έχουν υιοθετήσει βλακωδώς οι δημοσιογράφοι που δεν θέλουν να ενοχλούν) να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για να προστατεύσουν τα… προνόμια των συνδικαλιστών και τις απανταχού λαϊκές κατοικίες αξίας 280.000 – 300.000 ευρώ.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν και υπουργοί που προσπαθούν να ενισχύσουν το αριστερολαϊκίστικο προφίλ τους αντιδρώντας και υπονομεύοντας την ψήφιση και εφαρμογή όρων του μνημονίου. Για την προσωπική τους επιβίωση και αυτοί!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή