Ο τουρκικός τύπος για την επίσκεψη Ερντογάν

Ο τουρκικός τύπος για την επίσκεψη Ερντογάν

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αίτημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης και τον τρόπο που αυτό διατυπώθηκε μέσα στο ελληνικό Προεδρικό Μέγαρο από τον Τούρκο Πρόεδρο, προβάλλει σχεδόν το σύνολο του τουρκικού Τύπου. Οι ολιγότερο ψύχραιμοι τίτλοι  φθάνουν μάλιστα μέχρι του σημείου να αναφέρουν ότι η «Συνθήκη της Λωζάνης είναι νεκρή»…

Τα τουρκικά Μέσα παρουσιάζουν ως ιστορική την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα αλλά περιγράφουν ως περίπου .. «πολεμικό» το κλίμα που επικράτησε ιδιαίτερα κατά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Ο τουρκικός τύπος για την επίσκεψη Ερντογάν-1

«Η Συνθήκη της Λωζάνης πρέπει να αναθεωρηθεί για τους ‘Τούρκους’ της Ελλάδας», αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της Σαμπάχ που σχολιάζει ότι ο Ερντογάν επανέλαβε την έκκλησή του για αναθεώρηση της Συνθήκης κάνοντας αναφορά στις συνθήκες που αντιμετωπίζει ο τουρκογενής πληθυσμός που ζει στην Ελλάδα.

«Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι νεκρή» αναφέρει η Μιλιέτ στην ηλεκτρονική της έκδοση. Ο συντάκτης του άρθρου σχολιάζει μάλιστα ότι ο τούρκος Πρόεδρος απάντησε «αυστηρά» στον Προκόπη Παυλόπουλο όταν εκείνος του είπε ότι δεν υπάρχει κανείς λόγος αναθεώρησης.

Μάλιστα  το ίδιο Μέσο σχολιάζει και το εξής για τη συνάντηση των δύο ανδρών στο Προεδρικό Μέγαρο: «Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Ερντογάν πρόσεχε ιδιαίτερα τον τρόπο που καθόταν ο ομόλογός του στον καναπέ», εικόνα που σχολιάστηκε από τα social media.

Ο τουρκικός τύπος για την επίσκεψη Ερντογάν-2

«Η Συνθήκη της Λωζάνης δεν εφαρμόζεται», είναι ο τίτλος  της αγγλόγλωσης έκδοσης της Χουριέτ, Daily News που στέκεται ιδιαίτερα στο αίτημα του Τούρκου Προέδρου για υλοποίηση των προβλέψεων της Συνθήκης, για τους Μουσουλμάνου ς της Θράκης.

Στην τουρκόφωνη έκδοση του Μέσου, η Χουριέτ κάνει λόγο για «πόλεμο και σκληρές εκφράσεις» που επικράτησαν κατά τις κοινές δηλώσεις Παυλόπουλου – Ερντογάν.

Ο τουρκικός τύπος για την επίσκεψη Ερντογάν-3

Ο ιστότροπος της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης TRT τιτλοφορεί το ρεπορτάζ του: «Υπάρχουν κάποια λεπτά σημεία που ακόμα δεν έχουν κατανοηθεί», και αναπαράγει το σύνολο των δηλώσεων του Ταγίπ Ερντογάν για το θέμα της Λωζάνης και των μουσουλμάνων που ζουν στην δυτική Θράκη.

Ο τουρκικός τύπος για την επίσκεψη Ερντογάν-4

Τέλος, ο αγγλόφωνος ιστότοπος του πρακτορείου Anadolu αναφέρει: «Το να αρνείται κανείς στους 'Ελληνες μουσουλμάνους τον μουφτή τους παραβιάζει τη Λωζάνη», είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ το

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή