Πρόσωπα της Παρασκευής

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραμένει πρόεδρος του ΕΜΣΤ ο αρχιτέκτων μηχανικός Γεώργιος Παπαναστασίου (φωτ.), όπως και ο αναπληρωτής καθηγητής της ΑΣΚΤ Αγγελος Αντωνόπουλος στη θέση του αντιπροέδρου στο νέο Δ.Σ. του φορέα που όρισε χθες το ΥΠΠΟ. Μέλη παραμένουν επίσης οι Εμμανουήλ Μαυρομάτης, Ολγα Μεντζαφού-Πολύζου και Δημήτριος Μπουμπουρής. Τα τέσσερα νέα μέλη είναι οι Δημήτρης Ζουρούδης, Ευγένιος Ματθιόπουλος, Θεώνη Κουφονικολάου και Νικόλαος Χριστοφοράκης.

(…) Σε δημοπρασία βγαίνει το βραβείο Νομπέλ της Ντόρις Λέσινγκ (1919-2013). Η Βρετανίδα συγγραφέας τιμήθηκε με το Νομπέλ Λογοτεχνίας το 2007. Ο οίκος Κρίστις έχει θέσει ως τιμή εκκίνησης τις 150.000 λίρες και αναμένεται να πωληθεί στις 250.000. Πέρυσι το Νομπέλ του Αντρέ Ζιντ πουλήθηκε για 300.000 ευρώ, ενώ σε δημοπρασία είχε βγει και το μετάλλιο του Φώκνερ το 2013, χωρίς όμως να βρει αγοραστή.

(…) «Βρήκα χρόνο να περάσω με τον πατέρα μου και αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σπάνια όταν είσαι ενήλικος», είπε ο Οουεν Κινγκ σε μια συνέντευξη στον «Γκάρντιαν». Ο γιος του Στίβεν Κινγκ έγραψε μαζί με τον πατέρα του το βιβλίο «Sleeping Beauties», που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. Ο Οουεν Κινγκ είχε την ιδέα «τι θα γινόταν αν δεν ξυπνούσαν οι γυναίκες στον κόσμο;». Το βιβλίο γράφτηκε από κοινού και έφερε πιο κοντά την οικογένεια του «βασιλιά του τρόμου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή