Δίδυμοι δισεκατομμυριούχοι

Δίδυμοι δισεκατομμυριούχοι

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι από αυτούς τους διδύμους που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό. Ολυμπιονίκες κωπηλάτες, συμφοιτητές του Μαρκ Ζάκερμπεργκ στο Χάρβαρντ και εδώ και λίγες ημέρες οι πρώτοι δισεκατομμυριούχοι σε bitcoin στον πλανήτη. Για την ακρίβεια, ο καθένας είναι μισο-δισεκατομμυριούχος, αλλά οι 36χρονοι δίδυμοι Κάμερον και Τάιλερ Γουίνκλβος διαθέτουν μαζί περίπου 1.200.000.000 δολάρια σε bitcoins. Ίσως τους θυμάστε από την ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ «The Social Network» ή από τα πάμπολλα δημοσιεύματα που προκάλεσε η δικαστική τους διαμάχη με τον ιδρυτή του Facebook, τον οποίο μήνυσαν κατηγορώντας τον ότι τους έκλεψε την ιδέα για το κοινωνικό δίκτυο που τον έκανε δισεκατομμυριούχο.

Η ιστορία έχει ως εξής: Στη διάρκεια των σπουδών τους στο Χάρβαρντ, οι δίδυμοι Γουίνκλβος ίδρυσαν, τον Δεκέμβριο του 2002, το site κοινωνικής δικτύωσης ConnectU (αρχική ονομασία HarvardConnection) σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο και τον συμφοιτητή τους Ντίβια Ναρέντρα. Οι χρήστες μπορούσαν να κάνουν διαδικτυακούς φίλους, να τους στέλνουν μηνύματα και να τους ενημερώνουν για τα νέα τους ανανεώνοντας το προφίλ τους – σας θυμίζει κάτι; Αυτή την ιδέα ισχυρίστηκαν ότι τους έκλεψε ο Ζάκερμπεργκ. 

Η δικαστική διαμάχη έληξε, με τα αδέρφια να λαμβάνουν 65.000.000 δολάρια σε μετοχές του Facebook, 11.000.000 από τα οποία τα επένδυσαν λίγα χρόνια αργότερα σε bitcoins, αγοράζοντας περίπου 100.000 κρυπτονομίσματα. Στα χρόνια που ακολούθησαν, ασχολήθηκαν με τις επενδύσεις αυξάνοντας συνεχώς το χαρτοφυλάκιό τους. Μετά το ράλι ανόδου της αξίας του κρυπτονομίσματος, το οποίο την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές «φλέρταρε» με τα 12.000 δολάρια, οι… παραλίγο Ζάκερμπεργκ έλαβαν λίγες εβδομάδες νωρίτερα το καλύτερο δώρο από τον Άγιο Βασίλη. ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή