Το «αρχιτεκτονικό» φαγητό μας

Το «αρχιτεκτονικό» φαγητό μας

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα άξιζε να επισκεφθεί κανείς το Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς το ερχόμενο Σάββατο και μόνο για τους τίτλους των ομιλιών: «Το ιαπωνικό δωμάτιο τελετής του τσαγιού», «Foodart – Food in Art», «Εστία και Εστίαση: Η Συνωμοσία του Φρικασέ», «Τελετουργίες: ο μάγειρας, ο κλέφτης, η γυναίκα του και ο εραστής της vs το δωμάτιο του τσαγιού», «Το φαγητό που δεν ξέρω», «Souzy Tros και άλλες ιστορίες», «Πες μου τι τρως, να σου πω πού κατοικείς».

Οι «Δομές», με αφορμή τον διεθνή διαγωνισμό COOK8, διοργανώνουν την ημερίδα «Ο νέος τόπος Εστίασης: προσεγγίσεις». Μεταξύ των ομιλητών αρχιτέκτονες, επαγγελματίες της εστίασης, εικαστικοί, όπως οι Θανάσης Ζαγορίσιος, Μαριλένα Κασιμάτη, Μαρία Παπαδημητρίου, Ηλίας Παπαηλιάκης, ο οποίοι θα συζητήσουν τον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε μέσω της τροφής. Στόχος της ημερίδας, να τεθεί το πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού, για τον οποίο ζητείται από αρχιτέκτονες, σχεδιαστές και εικαστικούς απ’ όλον τον κόσμο να σχεδιάσουν έναν χώρο εστίασης για οκτώ άτομα, από 24 έως 30 τ.μ. Οι τρεις πρώτοι του διαγωνισμού θα δουν το σχέδιό τους σε πραγματική κλίμακα, στο Μουσείο Μπενάκη, Ιούνιο και Ιούλιο του 2018, όπως εξάλλου είχε συμβεί με τον διαγωνισμό για το αστικό ξενοδοχείο του μέλλοντος.

Δ. ΑΘ.

​​Σάββατο 9/12, Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, 17.30 με 20.30.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή