«Φλέγεται» η Λωρίδα της Γάζας

«Φλέγεται» η Λωρίδα της Γάζας

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανεβαίνει επικίνδυνα το πολεμικό θερμόμετρο στη Λωρίδα της Γάζας, με την ένταση να μετατρέπεται σε εχθροπραξίες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων την Παρασκευή, «ημέρα της οργής» εναντίον της απόφασης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πολεμικά αεροσκάφη της βομβάρδισαν σήμερα στρατιωτικούς στόχους της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στις επιδρομές, μεταξύ αυτών έξι παιδιά.

Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι οι περισσότεροι από τους τραυματίες είναι κάτοικοι ενός κτιρίου κοντά στο στρατόπεδο.

Ο ισραηλινός στρατός έκανε γνωστό ότι έπληξε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης και μια αποθήκη πυρομαχικών ως αντίποινα για τις ρίψεις ρουκετών νωρίτερα σήμερα από τη Γάζα εναντίον πόλεων του Ισραήλ.

Πάντως, λίγη ώρα μετά τις αεροπορικές επιδρομές ακολούθησε νέα επίθεση με ρουκέτα κατά της πόλης ισραηλινής Σντερότ, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν υπάρχουν θύματα.

Νωρίτερα σήμερα, τουλάχιστον ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στις συγκρούσεις που ξέσπασαν με Ισραηλινούς στρατιώτες, δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή