Η ιταλική λέξη με τα πολλά νοήματα

Η ιταλική λέξη με τα πολλά νοήματα

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρεπόρτερ του BBC βγήκαν στους δρόμους της Νέας Υόρκης και ζήτησαν από ομιλητές της ιταλικής γλώσσας να εξηγήσουν την σημασία της λέξης "dai" αλλά και τι αναδεικνύει αυτό για την ιταλική γλώσσα.

Η έννοια της λέξης dai, λοιπόν, εξαρτάται από τις συνθήκες υπό τις οποίες λέγεται.

Στο πλαίσιο της έρευνας του σχετικά με λέξεις που δεν μεταφράζονται, οι Ιταλοί της Νέας Υόρκης μιλούν για τις ποικίλες χρήσεις της συγκεκριμένης λέξης

Ο Francesco Ranieri αναφέρει ,συγκεκριμένα, ότι κάποιος μπορεί να φωνάξει 'dai' κατά την διάρκεια ενός ποδοσφαιρικόυ αγώνα με σκοπό να εμψυχώσει την ομάδα του, ενώ η DC Cymbalista προσθέτει ότι η λέξη αυτή αντιστοιχεί σε ενθαρρυντικό χτύπημα στην πλάτη.

Οι έννοιες της ιταλικής λέξης dai δεν σταματούν εκέι: Χρησιμοποιείται όταν θέλει κάποιος να κάνει το παιδί ή τον σκύλο του να βιαστεί, καθώς και για να εκφράσουμε δυσπιστία για μία δήλωση.

Όταν, μάλιστα, μαθαίνουμε κάτι το οποίο θεωρούμε απίστευτο, δηλώνει η Teresa Villi, χρησιμοποιούμε την έκφραση "ma dai" , η οποία συνοδεύεται από την χαρακτηριστική χειρονομία προσευχής.

Το γεγονός ότι ανάλογα με τον τόνο της φωνής και την γλώσσα του σώματος αλλάζει και η σημασία της λέξης, δεν αποτελεί έκπληξη αφού η ιταλική είναι μία από τις πιο εκφραστικές και μελωδικές γλώσσες του κόσμου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή