Τζανακόπουλος: Η Δικαιοσύνη τσακώθηκε μόνη της

Τζανακόπουλος: Η Δικαιοσύνη τσακώθηκε μόνη της

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλο ζήτημα είναι ο σεβασμός στις αποφάσεις και η δεσμευτικότητα της Δικαιοσύνης και άλλο η κριτική που μπορεί να ασκήσει κανείς, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

O κ. Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, σχολίασε πως δεν καταλαβαίνει γιατί θεωρείται παρέμβαση μια άποψη ότι και οι δικαστές πρέπει να υπάγονται στη διαδικασία ηλεκτρονικής κατάθεσης του «πόθεν έσχες». Παράλληλα επεσήμανε πως του έκανε εντύπωση πώς διαχειρίστηκε το θέμα χτες και ο πρόεδρος του ΣτΕ και άλλοι εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης.

«Με βάση όσα παρακολουθήσαμε χτες μένει μια αίσθηση ότι η Δικαιοσύνη τσακώθηκε μόνη της» είπε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε πως του έκανε πραγματικά πολύ μεγάλη έκπληξη ο τρόπος με τον οποίο παρενέβη ο πρόεδρος του ΣτΕ.

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε γενικότερα πως το να λέει κανείς ότι η κυβέρνηση προχωρά σε παρεμβάσεις είναι τουλάχιστον αστείο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «η Δικαιοσύνη οφείλει να κάνει -και κάνει- τη δουλειά της, από την άλλη η κυβέρνηση οφείλει να προτείνει νομοσχέδια στο κοινοβούλιο, να σχεδιάζει την πολιτική της και αυτό να γίνεται στη βάση της έννομης τάξης. Οι ρόλοι είναι διακριτοί, οι αποστολές είναι διακριτές, βρισκόμαστε σε ένα κράτος δικαίου, το σεβόμαστε όλοι το κράτος δικαίου, από εκεί και πέρα η δικαιοσύνη είναι δικαιοσύνη και η πολιτική είναι πολιτική».

Επίσκεψη Ερντογάν

«Καταγράφεται μια θετική αποτίμηση που είναι και αδύνατον να αμφισβητηθεί από τον οποιονδήποτε όσο κι αν θέλει να κάνει αντιπολίτευση» ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος σχετικά με την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα μας.

«Δεν έχουμε νέα θέματα που προκύπτουν από την επίσκεψη Ερντογάν, αντιθέτως έχουμε λιγότερα απ' ό,τι είχαμε μια μέρα πριν από την επίσκεψη», σημείωσε. Ως προς το τάιμινγκ της επίσκεψης, σχολίασε ότι οι επίσημες επισκέψεις έχουν πολύ μεγαλύτερο νόημα όταν υπάρχουν πραγματικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν ειδικά σε μια περίοδο που είναι αναγκαία η αναβάθμιση των σχέσεων, σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή «και είναι εξαιρετικά σημαντικό η Ελλάδα να παίξει σταθεροποιητικό ρόλο».

«Η κυβέρνηση πήρε μια τολμηρή πρωτοβουλία να τείνει χείρα φιλίας προς τη γείτονα και νομίζω ότι δικαιώθηκε για αυτή της την επιλογή», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Αποτιμάμε θετικά το γεγονός ότι έκλεισε μια και καλή, κατά τη γνώμη μου, το θέμα της Συνθήκης της Λωζάννης καθώς είχαμε σαφή τοποθέτηση εκ μέρους του Τούρκου Προέδρου ότι δεν αμφισβητούνται σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα κανενός κράτους και πολύ περισσότερο κανενός γειτονικού κράτους. Υπήρξε και μια διεθνής υποστήριξη προς τη Συνθήκη της Λωζάννης και άρα προς την ελληνική θέση», τόνισε.

Στο ερώτημα αν αιφνιδίασε ο τρόπος με τον οποίον απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον Ερντογάν, ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε μεταξύ άλλων πως «η τοποθέτηση του ΠτΔ δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η πιο καθαρή έκφραση των πάγιων θέσεων της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, των εθνικών θέσεων». «Σε τίποτα δεν μπορεί να αιφνιδιάσει κανείς κάποιον όταν το μόνο που κάνει είναι να εκφράζει τις πάγιες θέσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής», τόνισε.

«Στόχος μας, η Ελλάδα τον Αύγουστο του 2018 να μπορέσει να σταθεί αυτοδύναμα στις αγορές»

«Η τέταρτη αξιολόγηση στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο παρά η μεγάλη διαπραγμάτευση που θα γίνει για το πλαίσιο της εξόδου της χώρας από το μνημόνιο. Στόχος μας είναι η Ελλάδα τον Αύγουστο του 2018 να μπορέσει να σταθεί αυτοδύναμα στις αγορές χρήματος και να έχουμε τη δυνατότητα να διευρύνουμε το πεδίο ελευθερίας της άσκησης πολιτικής», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εξέφρασε δε, την πεποίθηση ότι «θα τα καταφέρουμε», για να επισημάνει πως «ούτως ή άλλως και οι αγορές και οι πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη σε αρκετά μεγάλο βαθμό προεξοφλούν τη θετική κατάληξη».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή