Σγουρίδης: Δεν ήταν τυχαία η απουσία Καμμένου από την επίσκεψη Ερντογάν

Σγουρίδης: Δεν ήταν τυχαία η απουσία Καμμένου από την επίσκεψη Ερντογάν

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τα όσα εκτυλίχθηκαν μπροστά αλλά και πίσω από τις κάμερες σχολίασε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης, ο οποίος υπεραμύνθηκε των χειρισμών Τσίπρα λέγοντας ότι «έδωσε την πραγματική εικόνα στον Ερντογάν πάνω στις διεκδικήσεις του».

«Ο κ. Τσίπρας είναι ένα παιδί που ξεκίνησε τις σπουδές του στη Θράκη, γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει μειονότητα, τι σημαίνει προξενείο. Ο κ. Τσίπρας είναι ρεαλιστής και ως ρεαλιστής έδωσε την πραγματική εικόνα στον Ερντογάν πάνω στις οποιεσδήποτε διεκδικήσεις αυτός έθεσε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σγουρίδης προσθέτοντας ότι «υπάρχει μια τριάδα στην Ελλάδα, ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος και ο κ. Κοτζιάς, είναι αυτοί οι οποίοι υπερασπίστηκαν, υπερασπίζονται και θα υπερασπιστούν τα συμφέροντα της χώρας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Κληθείς να σχολιάσει την απουσία του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου ανέφερε ότι «Δεν γίνεται τίποτα χωρίς να υπάρχει συνεννόηση μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου. Αυτό δεν έγινε τυχαία ούτε ότι ο κ. Καμμένος παραβρέθηκε κοντά στις Ένοπλες Δυνάμεις. Την ημέρα της επίσκεψης του κ. Ερντογάν έγιναν και παραβιάσεις».

Σημείωσε δε ότι «μετά την συνέντευξη Ερντογάν στον κ. Παπαχελά, το μήνυμα για την επίσκεψή του εδώ στην Ελλάδα είχε ξεδιπλωθεί».

Κάνοντας μια αποτίμηση της επίσκεψης ο κ. Σγουρίδης υποστήριξε ότι «από την επίσκεψη αυτή δεν κερδίσαμε, δεν χάσαμε. Μπήκε ένα νέο στοιχείο σε αυτήν, η διπλωματία live. Μια διπλωματία που γίνεται ενώπιον της κάμερας».

Αναφερόμενος στη στάση Ερντογάν είπε πως «έχασε την ευκαιρία να δει μια σχισμή φωτός προς την Ευρώπη και προς την Δύση, την οποία εμείς την προσφέραμε αλλά αυτός με την στάση του δεν την θεμελίωσε».

Τέλος, έκανε λόγο για προπαγάνδα του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. «Ο προϋπολογισμός του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής είναι 16 εκατομμύρια περίπου. Με αυτό χτίζεις γέφυρες και δρόμους. Αυτά τα χρήματα διοχετεύονται κάπως αλλιώς. Υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι μισθοδοτούνται. Στην βάση αυτή, υπάρχει μια προπαγάνδα του τούρκικου προξενείου της Κομοτηνής και η επιδίωξή του είναι να τουρκοποιήσει τους Πομάκους και τους Ρομά».  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή