7ο Διεθνές Συνέδριο “Ηλεκτρονική Δημοκρατία”

7ο Διεθνές Συνέδριο “Ηλεκτρονική Δημοκρατία”

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 7ο Διεθνές Συνέδριο ‘Ηλεκτρονική Δημοκρατία’, το οποίο πραγματοποιείται το διήμερο 14-15 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα, επικεντρώνει τη θεματολογία του στην προάσπιση της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας σε ευφυείς υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Θα μιλήσουν διακεκριμένες προσωπικότητες στους τομείς αυτούς, όπως ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών, καθώς και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας. Επίσης, θα παρουσιαστούν 18 ερευνητικές εργασίες, στις οποίες δίνονται απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με καινοτομίες στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, όπως τα ‘Μεγάλα Δεδομένα’, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων, το Υπολογιστικό Νέφος καθώς και τα Έξυπνα Συστήματα’ που αξιοποιούνται στις υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Σε αυτά τίθενται ζητήματα σχετικά με την ασφάλεια πληροφοριών και την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Οι κυβερνήσεις πρέπει να πείσουν τους πολίτες ότι μπορούν να τις εμπιστευθούν, ενώ ταυτόχρονα, οι υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης πρέπει να βελτιωθούν, με τη βοήθεια και ευφυών συστημάτων, ώστε να καταστούν ανοικτές, συνεργάσιμες και φιλικές στη συμμετοχή των πολιτών. Αυτές οι επιδιώξεις ενισχύονται σημαντικά μέσω της συμμετοχής των πολιτών σε αποκεντρωμένες διαδικασίες λήψης αποφάσεων, με τη βοήθεια συστημάτων ηλεκτρονικών εκλογών ή δημοψηφισμάτων. Παράλληλα με την παρουσίαση ερευνητικών εργασιών θα πραγματοποιηθούν και 5 εργαστήρια – ειδικές ενότητες σε επίκαιρα ζητήματα. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται εργαστήριο αφιερωμένο στο ‘Παρόν και την Προοπτική των Τεχνολογιών Προάσπισης της Ιδιωτικής Ζωής στην Ευρώπη’, με 4 σχετικές παρουσιάσεις.

Επίσης, περιλαμβάνεται και εργαστήριο αφιερωμένο στον νέο Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (ΓΚΠΔ), με ομιλίες από στελέχη της Αρχής Προστασίας Δεδομένων, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών και του Ευρωπαίου Επόπτη Προστασίας Δεδομένων σε σημαντικές τεχνολογικές πτυχές και διαδικασίες συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις του ΓΚΠΔ.

7o Διεθνές Συνέδριο ‘Ηλεκτρονική Δημοκρατία’, 14-15 Δεκεμβρίου 2017, www.eDemocracy2017.eu, Divani Caravel Hotel, Λεωφ. Βασ. Αλεξάνδρου 2, Αθήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή