«Επηρεασμένος από το ISIS» ο δράστης της έκρηξης στο Μανχάταν

«Επηρεασμένος από το ISIS» ο δράστης της έκρηξης στο Μανχάταν

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα) σε πολυσύχναστο σημείο του Μανχάταν, σε υπόγεια διάβαση μεταξύ των σταθμών του μετρό Port Authority και Times Square. 

Ενα άτομο, το οποίο έχει τραυματιστεί και νοσηλεύεται, βρίσκεται υπό κράτηση, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία της Νέας Υόρκης. Υπάρχουν ακόμη τρεις τραυματίες, χωρίς η ζωή τους να βρίσκεται σε κίνδυνο. 

«Επηρεασμένος από το ISIS» ο δράστης της έκρηξης στο Μανχάταν-1

Η Αστυνομία της Νέας Υόρκης αναγνώρισε τον δράστη που ευθύνεται για την έκρηξη στην υπόγεια διάβαση σταθμών του μετρό στο Μανχάταν.  Πρόκειται για τον 27χρονο, Ακαγιέντ Ουλάχ με καταγωγή από το Μπαγκλαντές που διαμένει στο Μπρούκλιν. Ο ύποπτος έχει καθαρό ποινικό μητρώο και διαθέτει άδεια ταξί.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης είχε επηρεαστεί από το ISIS, χωρίς όμως να διατηρεί κάποια άμεση επικοινωνία με την οργάνωση. Η αστυνομία πιστεύει πως ο δράστης έδρασε μόνος του, κρίνοντας από την υποτυπώδη κατασκευή της συσκευής, ενώ είχε πάνω του και έναν ακόμη μηχανισμό. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό αν ο Ουλάχ ανατίναξε την συσκευή εσκεμμένα ή κατά λάθος. Ο ύποπτος φέρει σοβαρά εγκαύματα στην κοιλιακή χώρα και τα χέρια ενώ φωτογραφία που δόθηκε στην δημοσιότητα δείχνει έναν άντρα με γένια, πεσμένο στο έδαφος με το πουκάμισο του σκισμένο και το σώμα του μαυρισμένο από την ανάφλεξη των εκρηκτικών.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ Ντε Μπλάζιο, έκανε λόγο για «απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης», προσθέτοντας πώς όλα δείχνουν ότι ο άνδρας που βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας έδρασε μόνος του. 

«Επηρεασμένος από το ISIS» ο δράστης της έκρηξης στο Μανχάταν-2

Μάλιστα, στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο που φέρεται να τραβήχτηκε από κάμερες ασφαλείας τη στιγμή της έκρηξης. 

Για το συμβάν ενημερώθηκε άμεσα ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή