Η Χεζμπολάχ επικεντρώνεται εκ νέου στο Ισράηλ, δηλώνει ο αρχηγός της

Η Χεζμπολάχ επικεντρώνεται εκ νέου στο Ισράηλ, δηλώνει ο αρχηγός της

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O αρχηγός της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασραλά, δήλωσε ότι η σιιτική οργάνωση του Λιβάνου και οι σύμμαχοι της στην περιοχή θα επικεντρωθεί και πάλι στον παλαιστινιακό αγώνα, μετά από τις διάφορες νίκες της σε άλλα μέτωπα κατά τα τελευταία χρόνια. Η σιιτική οργάνωση συμμετείχε ενεργά στον συριακό εμφύλιο πόλεμο στο πλευρό της κυβέρνησης Άσαντ, ενώ έδωσε και πολλές μάχες εναντίον των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους, κυρίως στα σύνορα Λιβάνου-Συρίας.

Ο κύριος εχθρός πλεόν παύει να είναι το τελείως αποδυναμωμένο ΙΚ, με τον Νασράλα να ζητά μία κοινή στρατηγική της Χεζμπολάχ και όλων των περιφερειακών συμμάχων της εναντίον του πάγιου εχθρού της οργάνωσης, του Ισραήλ.

O Nασράλα μίλησε μέσω βίντεο σε μία μεγάλη διαδήλωση που οργάνωσε η οργάνωση στη Βηρυτό, με αφορμή την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του ισραηλινού κράτους.

Επιπλέον, επανέλαβε το κάλεσμα του για μία νέα Ιντιφάντα των Παλαιστινίων εναντίον του Ισραήλ, καλώντας παράλληλα τα αραβικά κράτη να εγκαταλείψουν την προοπτική ειρήνης με το Ισραήλ και χαρακτηρίζοντας τις όποιες ειρηνευτικές προσπάθειες «μάταιες».

«Σήμερα, ο άξονας της αντίστασης, στο οποίο περιλαμβάνεται η Χεζμπολάχ, θα επιστρέψει στην πιο βασική του προτεραιότητα…την Ιερουσαλήμ, την Παλαιστίνη, τον παλαιστινιακό λαό και την παλαιστινιακή αντίσταση σε όλες τις εκδοχές της», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Θάνατος στην Αμερική, θάνατος στο Ισραήλ»

Στη διαδήλωση της Χεζμπολάχ συμμετείχαν πολλές χιλιάδες υποστηρικτές και μέλη της οργάνωσης, έχοντας ως κεντρικό τους σύνθημα το «θάνατος στην Αμερική», λόγω της απόφασης του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Οι διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους στο νότιο τμήμα της Βηρυτού, του προπυργίου της οργάνωσης, φωνάζοντας «Ιερουσαλήμ, αιώνια πρωτεύουσα της Παλαιστίνης». Σε πολλά από τα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές διάβαζε κανείς «η Ιερουσαλήμ είναι δική μας», ενώ σαν ιαχή ακουγόταν επαναλαμβανόμενα από το πλήθος: «Θάνατος στις ΗΠΑ, θάνατος στο Ισραήλ».

(Πηγή: ΑΠΕ, Reuters)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή