Πρεμιέρα στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Πρεμιέρα στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις ομιλίες των γενικών εισηγητών ξεκίνησε σήμερα η συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2018, για την οποία έχουν προγραμματιστεί πέραν της σημερινής άλλες 4 συνεδριάσεις,  την Τρίτη 12/12, την Τετάρτη 13/12, τη Δευτέρα 18/12 και την Τρίτη 19/12. Μετά τους γενικούς εισηγητές, στο βήμα θα ανεβούν οι ειδικοί εισηγητές με προγραμματισμό, απόψε κιόλας να ολοκληρωθεί ο κύκλος γενικών και ειδικών εισηγητών και αγορητών.

Την τελευταία ημέρα, Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, η συζήτηση θα κλείσει κοντά στα μεσάνυχτα με την ομιλία του πρωθυπουργού, προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία.

Τις ημέρες που θα ακολουθήσουν το λόγο θα λαμβάνουν, οι εγγεγραμμένοι στον κατάλογο ομιλητών, βουλευτές και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου. «Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να μιλήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάδελφοι», είπε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ανοίγοντας τη διαδικασία, και ζήτησε από όλους να τηρήσουν τους χρόνους, ενώ ενημέρωσε το Σώμα ότι οι συνεδριάσεις θα ξεκινούν στις 10 το πρωί και θα ολοκληρώνονται το βράδυ χωρίς διακοπή.

Η ονομαστική ψηφοφορία που θα γίνει τα μεσάνυχτα της Τρίτης 19/12 θα είναι πιθανότατα η τελευταία με το «παραδοσιακό» σύστημα, όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής. «Η ψηφοφορία που θα γίνει την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, ελπίζω και είναι πολύ πιθανό να είναι η τελευταία ψηφοφορία που γίνεται με το γνωστό τρόπο, εδώ και δεκαετίες μέσα στη Βουλή», είπε ο κ. Βούτσης και εξήγησε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου και μετά δεν θα χρησιμοποιηθεί η αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας για χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί -δύο με τρεις εβδομάδες-, αλλά θα αξιοποιηθεί για λίγο καιρό η Γερουσία, ώστε να εγκατασταθεί το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στην αίθουσα της Ολομέλειας, που θα είναι πολύ σύγχρονο και θα έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται πολύ πιο γρήγορα η ψηφοφορία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή