Deutsche Bank: Βασικό σενάριο μας η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του ’18

Deutsche Bank: Βασικό σενάριο μας η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του ’18

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιτυχής έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 είναι το βασικό σενάριο της Deutsche Bank, όπως αναφέρει σε ειδική έκθεσή της, με τίτλο: «Η Ελλάδα το 2018: Επιτέλους κάποιο φως στην άκρη του τούνελ».

«Τα γενικά μας συμπεράσματα είναι θετικά», σημειώνει η γερμανική τράπεζα, προσθέτοντας: «Υποστηρίζουμε ότι, για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, τα πολιτικά κίνητρα μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων πιστωτών της είναι αρκετά καλά ευθυγραμμισμένα. Αυτό κάνει μία επιτυχή έξοδο της Ελλάδας τον Αύγουστο του 2018 βασικό μας σενάριο».

Ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα, αναφέρει η έκθεση, θα απαιτήσει μία πλήρη εκταμίευση των υπόλοιπων δανείων του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, έναν περιορισμένο ρόλο για το ΔΝΤ, μία περιορισμένη, με όρους και σταδιακή ελάφρυνση του χρέους και μία δυνητικά λιγότερο επιθετική δημοσιονομική διαδρομή από αυτή που προβλέφθηκε με το σημερινό σενάριο του προγράμματος.

«Δεδομένων των πολύ χαμηλών χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια, η δημιουργία ενός χρηματοδοτικού διχτυού ασφαλείας μετά τη λήξη του προγράμματος έχει μικρή σημασία, κατά την άποψή μας», σημειώνει η έκθεση, προσθέτοντας: «Αυτό που είναι σημαντικό είναι να συμφωνήσουν η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι σε ένα κοινό πλαίσιο για τη διαχείριση της εξόδου και μία "συνεργατική" σχέση μετά το πρόγραμμα». Η εξεύρεση ισορροπίας μέσα από ένα συνδυασμό συμβιβασμών, θα επέτρεπε και στην Ελλάδα και την Ευρώπη να κηρύξουν «επιτυχία», σημειώνεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή