Eπίθεση Μητσοτάκη σε Καμμένο, Κοντονή σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ

Eπίθεση Μητσοτάκη σε Καμμένο, Κοντονή σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έμμεση επίθεση κατά των υπουργών Άμυνας Πάνου Καμμένου και Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή χωρίς να τους κατονομάζει, πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για την παρουσιάση των θέσεων της νεολαίας.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως οι νέοι έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην πολιτική, κατηγορώντας ανοιχτά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση τόσο για το θέμα της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία όσο και για την αντιπαράθεση με τη Δικαιοσύνη.

Όπως σημείωσε για το ζήτημα της Σαουδικής Αραβίας, «ο κ. Παπαδόπουλος, ο εθνικός μεσάζων, έχει πουλήσει όπλα στον ISIS και δεν κουνιέται φύλλο». Στη συνέχεια, πρόσθεσε επίσης πως η κυβέρνηση δεν σέβεται τη διάκριση των εξουσιών και δεν διστάζει να πραγματοποιεί επιθέσεις στη Δικαιοσύνη.

«Αν πριονίσουμε το κλαδί της Δημοκρατίας που καθόμαστε, αν απαξιώνονται οι θεσμοί, το μέλλον είναι δυσοίωνο. Ευθύνη των νέων είναι η διατήρηση των θεσμικών αρμών της Δημοκρατίας», είπε γενικότερα ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως η ΝΔ θέλει να βγάλει από τη μέση τα εμπόδια και να πείσει τους νέους ότι μπορούν να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο και να πιστέψουν στο δικό τους μέλλον. «Νέοι άνθρωποι αισθάνονται, πιστεύουν ότι θα ζήσουν χειρότερα από τη γενιά των γονιών τους. Στο χέρι σας είναι να μην το επιτρέψετε. Η πολιτική είναι συμμετοχή. Οι πολιτικές εξελίξεις διαμορφώνονται από τους παρόντες, από αυτούς που στέκονται απέναντι στον κυνισμό μιας γενιάς που μεγάλωσε μέσα στην κρίση και παίρνουν τον έλεγχο της ζωής τους στα χέρια τους», προσέθεσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι ο Αλέξης Τσίπρας παρήγαγε τις χειρότερες παθογένειες ενός συστήματος, το οποιό υποτίθεται ότι θα πολεμούσε.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για ευκαιρίες και αξιοκρατία αλλά και για ένα κράτος-δυνάστη που παίρνει περισσότερα από τη μια τσέπη, γυρίζοντας λιγότερα στην άλλη, επισημαίνοντας πως η Νέα Δημοκρατία αλλάζει, πιάνοντας τον σφυγμό της κοινωνίας. «Έχουμε υποχρέωση να αλλάζουμε και να προσαρμοζόμαστε. Να ταράξετε τα νερά και να καταθέτετε προτάσεις. Πως θα μπορέσουμε να απελευθερώσουμε τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας, πως θα μειώσουμε τους φόρους, πως θα εξορθολογήσουμε την παιδεία μας…», είπε, προσθέτοντας πως η ΝΔ θα είναι τολμηρή στις προτάσεις της. «Πιστεύουμε στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας και σε ένα κράτος που θα μπορεί να αναδιανέμει την ανάπτυξη με δίκαιο τρόπο, πιστεύουμε στην ανάγκη της αλληλεγγύης. Η ΝΔ είναι ένα κόμμα χωρίς ταξικό πρόσημο», συνέχισε, περιγράφοντας την παιδεία ως ένα διαβατήριο για ένα καλύτερο αύριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή