Flashback στη 12η Δεκεμβρίου

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στη 12η Δεκεμβρίου-1

Η ιαπωνική αεροεπιδρομή στο Περλ Χάρμπορ και η ακόλουθη κήρυξη πολέμου των ΗΠΑ στην Ιαπωνία έχουν δημιουργήσει πολεμικό κλίμα στη χώρα, κάτι που μαρτυρά το φράγμα από σάκους με άμμο που έχει δημιουργηθεί στην πρόσοψη του κτιρίου της εταιρείας τηλεφωνικών και τηλεγραφικών επικοινωνιών Pacific, στο Σαν Φρανσίσκο, το 1941. (AP Photo) 

Flashback στη 12η Δεκεμβρίου-2

Άνδρες των διασωστικών υπηρεσιών της Βρετανίας προσπαθούν να βοηθήσουν τους επιβάτες που τραυματίστηκαν στ τριπλή σύγκρουση αμαξοστοιχιών, που έλαβε χώρα σε ώρα αιχμής, στο νότιο Λονδίνο, το 1988. Από τη μοιραία σύγκρουση έχασαν τη ζωή τους 35 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 500. (AP Photo/John Redman) 

Flashback στη 12η Δεκεμβρίου-3

«Ο Κομάντο Κόντι, o κυρίαρχος του σύμπαντος», τον οποίο υποδύεται ο Αμερικανός ηθοποιός Τζορτζ Ουάλας, φαίνεται ότι έστω στιγμιαία αψηφά τον νόμο της βαρύτητας, καθώς προσγειώνεται στα χέρια ενός φροντιστή, σε ένα «πρωτόγονο» ειδικό εφέ, κατά την παραγωγή της ταινίας «Radar Men from the Moon», στο Φαράγγι Ρεντ Ροκ στην έρημο Μοχάβι, νοτιοδυτικά του Χόλιγουντ, το 1951. (AP Photo)

Flashback στη 12η Δεκεμβρίου-4

Ένας Ιταλοαμερικανός κουρέας και ο πελάτης του διαβάζουν στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «New York Post» για την κήρυξη πολέμου στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Ναζιστική Γερμανία και τη Φασιστική Ιταλία, τέσσερις ημέρες μετά την ιαπωνική επίθεση στο Περλ Χαρμπορ και την ακόλουθη κήρυξη πολέμου των ΗΠΑ στην Αυτοκρατορική Ιαπωνία, το 1941. «Ο Χίτλερ και ο Ντούτσε κηρύσσουν πόλεμο», αναγράφει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, με τον κουρέα να σχολιάζει σαρκαστικά πως θα ήθελε να είχε τον Ιταλό δικτάτορα στην καρέκλα του «έστω για μία φορά», λαμβάνοντας ένα καταφατικό νεύμα από τον πελάτη του. (AP Photo)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή