Νεκρός εντοπίστηκε ο δεύτερος ορειβάτης στον Ολυμπο

Νεκρός εντοπίστηκε ο δεύτερος ορειβάτης στον Ολυμπο

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεκρός εντοπίστηκε 55χρονος ορειβάτης, ύστερα από πτώση που είχε στον Όλυμπο, στη θέση Λιβαδάκι. Διασώστες τον εντόπισαν τα μεσάνυχτα, ενώ ακολούθησε ολονύχτια επιχείρηση μεταφοράς της σορού του σε ασφαλές και προσβάσιμο σημείο.

Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην 24η Ταξιαρχία Λιτοχώρου Πιερίας κι από εκεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης. Αντίθετα, ο 37χρονος φίλος του βρέθηκε -στην ίδια περιοχή- τραυματισμένος κι αφού οδηγήθηκε πρώτα στο καταφύγιο Πριόνια, διακομίστηκε στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Κατερίνης, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Στην επιχείρηση διάσωσης που ολοκληρώθηκε σήμερα περίπου στις 09:15, συμμετείχαν 12 διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και δύο εθελοντές.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε για το περιστατικό χθες το απόγευμα, όταν ο 37χρονος κάλεσε σε βοήθεια με το κινητό του τηλέφωνο.

Αμεσα κινητοποιήθηκαν 19 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με πέντε οχήματα από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Κατερίνης, Λιτοχώρου και της 2ης ΕΜΑΚ.

Το έργο των διασωστών δυσχέραιναν οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτή την εποχή στον Όλυμπο, όπως επίσης το σκότος. Επρόκειτο για την τρίτη επιχείρηση διάσωσης στον Όλυμπο, από το περασμένο Σάββατο, όταν σημειώθηκε η τραγωδία με τον θάνατο του 25χρονου ορειβάτη και τον τραυματισμό του φίλου του. Ακολούθησε, την Κυριακή, νέα επιχείρηση, με δύο τραυματισμένους ορειβάτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή