Με απώλειες έκλεισαν οι αγορές στην Ευρώπη

Με απώλειες έκλεισαν οι αγορές στην Ευρώπη

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθοδικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω απωλειών στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας, τις οποίες δεν κατόρθωσε να αντισταθμίσει η ενίσχυση των τραπεζών. Αντιθέτως, στην αμερικανική αγορά πριν από το κλείσιμο οι δείκτες εμφάνιζαν άνοδο λόγω της θετικής επίδοσης των μετοχών της υψηλής τεχνολογίας και των ΜΜΕ. Νωρίτερα είχε σημειωθεί πτώση στους δείκτες λόγω έκρηξης στο μετρό της Νέας Υόρκης. Ο δείκτης S&P 500 προσέγγιζε επίπεδα ρεκόρ. Είχε άνοδο 0,23% πριν από το κλείσιμο και 0,15% ο Dow Jones. Το ευρώ ενδυναμώθηκε, δημιουργώντας ανησυχίες για το κόστος των ευρωπαϊκών προϊόντων στις διεθνείς αγορές. Το ευρώ ανήλθε 0,3% προς το δολάριο, φθάνοντας στο 1,1792 δολ.

Ειδικότερα, στη Γηραιά Ηπειρο ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με πτώση 0,1%, ενώ ο δείκτης εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης της Ευρωζώνης STOXX 50 είχε μια κάμψη της τάξεως του 0,3%. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με +0,8% χάρις και στην αποδυνάμωση της στερλίνας προς το δολάριο. Στο Παρίσι, ο CAC 40 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με απώλειες 0,23% όπως και ο XETRA Dax στη Φρανκφούρτη. Στο Μιλάνο ο FTSE MIB έκλεισε με πτώση 0,36% και στη Μαδρίτη ο IBEX με 0,14%. Μεταξύ των τιμών των μετοχών που υπέστησαν τη μεγαλύτερη κάμψη χθες, ήταν αυτές της εταιρείας ημιαγωγών Dialog Semiconductor με -3,2% και της εταιρείας λογισμικού Temenos. Η τιμή της μετοχής της τράπεζας HSBC αποδείχθηκε εκείνη με τα υψηλότερα κέρδη κατά 2,2%, ενώ των UBS και Danske Bank είχαν άνοδο της τάξεως του 1,3% και του 2,1% αντιστοίχως. Κατά τους αναλυτές, είναι πιθανόν οι αγορές να παραμείνουν ήρεμες εν όψει της πολυαναμενόμενης συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) αύριο Τετάρτη, στο πλαίσιο της οποίας προβλέπεται πως τα στελέχη της θα ανακοινώσουν ακόμα μια αύξηση επιτοκίων. Μια τέτοια κίνηση θα λειτουργήσει ευνοϊκά ειδικά για τις μετοχές των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Συν τοις άλλοις, οι παράγοντες των αγορών αναμένουν και τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) την Πέμπτη, οπότε και θα δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για τη σταδιακή μείωση των αγορών τίτλων.

Στην αγορά εμπορευμάτων, τέλος, ο «μαύρος» χρυσός εμφάνισε άνοδο. Το αργό Νέας Υόρκης ενισχύθηκε 1% και διαμορφώθηκε στα 57,95 δολάρια το βαρέλι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή