Τσίπρας: Η Ελλάδα είναι η «γη της ευκαιρίας»

Τσίπρας: Η Ελλάδα είναι η «γη της ευκαιρίας»

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσκλητήριο για επενδύσεις στην Ελλάδα απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους συνέδρους του Capital Link Forum, στη Νέα Υόρκη, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε, μάλιστα, την Ελλάδα «γη της ευκαιρίας», που ανοίγει τις πόρτες της για εξαιρετικά κερδοφόρες επιχειρήσεις και κάλεσε τους Αμερικανούς επιχειρηματίες να γίνουν μέρος της ανάκαμψης της χώρας.

Η Ελλάδα επέστρεψε, τόνισε ο πρωθυπουργός. «Την τελευταία φορά που σας απηύθυνα τον λόγο από αυτό το συνέδριο», είπε, «προσπάθησα να σας δείξω την αφοσίωση της κυβέρνησής μας στο να βρεθεί και πάλι η Ελλάδα εντός τροχιάς και να σας καλέσω να συμμετάσχετε σε αυτή την προσπάθεια».

«Σήμερα», συνέχισε, «είμαι σε θέση να πω ότι οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και της κοινωνίας έχουν φέρει σημαντικά αποτελέσματα». Στο σημείο αυτό, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η ανάπτυξη έχει επιστρέψει, πως ο ρυθμός της αναμένεται να διαμορφωθεί κοντά στο 2% το 2017 (σ.σ. αν και η επίσημη πρόβλεψη είναι για ρυθμό 1,6%) και στο 2,5% το 2018, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ε.Ε., ότι η ανεργία έχει μειωθεί κατά 6 μονάδες, αφότου ανέλαβε η παρούσα κυβέρνηση και οι άμεσες ξένες επενδύσεις έχουν φτάσει τα 3 δισ. ευρώ το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2017, αυξημένες κατά 69% σε σύγκριση με το 2016. Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ του 2018, κάτι που σηματοδοτεί την απόφαση της κυβέρνησης να εμβαθύνει τις διμερείς σχέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή