Δύο τιτανομαχίες στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ

Δύο τιτανομαχίες στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ζευγάρια-φωτιά ανέδειξε η χθεσινή κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ για τη φάση των «16», αφού τόσο ο πρόωρος τελικός της Ρεάλ Μαδρίτης με την Παρί Σεν Ζερμέν όσο και η μονομαχία, για μία ακόμη χρονιά, της Μπαρτσελόνα με την Τσέλσι ανοίγουν την όρεξη στους ποδοσφαιρόφιλους για σπουδαίες αναμετρήσεις τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Η Παρί δεν κρύβει ότι έχει φέτος ξεκάθαρο στόχο να κατακτήσει την ευρωπαϊκή κορυφή, και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να αποδείξει την αξία της από το να αποκλείσει την ομάδα που το 2016 και το 2017 κατέκτησε για πρώτη φορά το Τσάμπιονς Λιγκ δύο σερί χρονιές.

Η δε Ρεάλ, που βρίσκεται στο Αμπου Ντάμπι για να υπερασπιστεί το στέμμα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων παίζοντας αύριο στον ημιτελικό με την τοπική Αλ Τζαζίρα, είναι ανήσυχη με την κλήρωση: «Η Παρί γίνεται όλο και πιο δυνατή, θα είναι ένα πολύ δύσκολο ζευγάρι» είπε ο παράγοντας και παλιός επιθετικός της Ρεάλ, Εμίλιο Μπουντραγκένιο.

Το Σάββατο η ισπανική ιστοσελίδα «Ντιάριο Γκολ» αποκάλυψε συμφωνία του Νεϊμάρ με τον πρόεδρο της Ρεάλ Φλορεντίνο Πέρεθ για μεταγραφή του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ στην πρωταθλήτρια Ευρώπης το καλοκαίρι του 2019. Η ιστοσελίδα έχει από καιρό αναφερθεί στο σχετικό φλερτ και όταν τον Φεβρουάριο συναντηθούν Ρεάλ και Παρί, τα σενάρια θα φουντώσουν ιδιαιτέρως.

Το σύνηθες ζευγάρι στη φάση των «16» μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Αρσεναλ δεν μπορούσε να προκύψει φέτος, αφού οι «κανονιέρηδες» αγωνίζονται στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά οι Καταλανοί θα πάνε και πάλι στο Λονδίνο για τη φάση των «16», αντιμετωπίζοντας μία ακόμη παλιά γνώριμη, την Τσέλσι.

Ο τεχνικός της Μπάρτσα, Ερνέστο Βαλβέρδε, επέστησε την προσοχή παικτών και φιλάθλων σε έναν συμπατριώτη τους, τον Αλβαρο Μοράτα της Τσέλσι, λέγοντας ότι «με την προσθήκη του [η Τσέλσι] έχει προσδώσει ταχύτητα στην επίθεσή της».

Ενα ακόμη πολύ ενδιαφέρον ζευγάρι είναι αυτό της Γιουβέντους με την Τότεναμ, δύο ομάδων που συνήθως βελτιώνονται όσο προχωρά η σεζόν.

Αντιθέτως, η κληρωτίδα ήταν ιδιαιτέρως ευγενική με τις Μάντσεστερ Σίτι και Μπάγερν Μονάχου, φέρνοντάς τες αντιμέτωπες με τις Βασιλεία και Μπεσίκτας αντιστοίχως. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τη χθεσινή κλήρωση, φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου είναι κατά τους Αγγλους μπουκμέικερ η Σίτι με απόδοση 3 προς 1, μπροστά από τις Μπάγερν με 9/2, Παρί Σ.Ζ. με 5/1, Μπαρτσελόνα με 15/2 και Ρεάλ με 8/1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή