Πρόσωπα της Τρίτης

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το φιλότεχνο κοινό τού χρωστάει μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις σύγχρονης τέχνης που έγιναν ποτέ στην Ελλάδα, το Outlook του 2003. Ο Χρήστος Ιωακειμίδης (φωτ.), που έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών, ήταν ένας ιδιοφυής ιστορικός τέχνης, με μεγάλες εκθέσεις στο ενεργητικό του, και, κυρίως, μέλος της γενιάς θεωρητικών που από τις αρχές του 1970 επαναπροσδιόρισαν τον ρόλο του επιμελητή.

(…) Η οσκαρική κούρσα ζεσταίνεται πια για τα καλά, καθώς χθες ανακοινώθηκαν και οι υποψηφιότητες για την 75η απονομή των Χρυσών Σφαιρών. Στην κορυφή της λίστας με 7 υποψηφιότητες, βρίσκεται το «Shape of Water», μια ιστορία αγάπης με τη μοναδική sci-fi υπογραφή του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο. Τη δεύτερη θέση με 6 υποψηφιότητες μοιράζονται δύο ταινίες: το πολυαναμενόμενο «The Post» του Στίβεν Σπίλμπεργκ (με Τομ Χανκς και Μέριλ Στριπ στους βασικούς ρόλους) και το ανεξάρτητο «Three Billboards Outside Ebbing Missouri», το οποίο έχει ενθουσιάσει στα διεθνή φεστιβάλ. Οι νικητές των Χρυσών Σφαιρών θα ανακοινωθούν στις 7 Ιανουαρίου.

(…) Ολοκληρώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο το 20ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου. Στην τελετή απονομής, που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο, το βραβείο καλύτερης ταινίας δόθηκε στις «Μέρες της Φράουλας», του Βίκτορ Ερικσον. Επιπλέον η υπουργός ανακοίνωσε την εξασφαλισμένη χρηματοδότηση του φεστιβάλ για τα επόμενα τρία χρόνια, σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή