Αξιολόγηση και νέοι γραμματείς τον Ιούνιο

Αξιολόγηση και νέοι γραμματείς τον Ιούνιο

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αξιολόγηση, προϊστάμενοι και ειδικοί γραμματείς, συμπεριλαμβάνονται στο επικαιροποιημένο μνημόνιο κυβέρνησης και θεσμών στο πεδίο του Δημοσίου, ενώ συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα περιλαμβάνονται και για τον πρώτο κύκλο της κινητικότητας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, τον Ιούνιο του 2018 θα πρέπει να διεξαχθεί η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων η οποία, σύμφωνα με τις εκπεφρασμένες προθέσεις της κυβέρνησης, πιθανότατα θα γίνει ηλεκτρονικά. Τον ίδιο μήνα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η επιλογή των νέων ειδικών και διοικητικών γραμματέων και να έχουν πραγματοποιηθεί οι διαδικασίες για την ανάδειξη νέων γενικών διευθυντών, διευθυντών και προϊσταμένων. Ως προς τους ειδικούς γραμματείς, το κείμενο της συμφωνίας προβλέπει ότι θα πρέπει να υπάρξουν τροποποιήσεις στον υφιστάμενο νόμο προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι νυν γενικοί γραμματείς θα απαλλάσσονται από τα καθήκοντά τους όχι έξι αλλά τρεις μήνες μετά την πλήρωση των θέσεών τους.

Ως προς τους προϊσταμένους, οι διορισμοί των γενικών διευθυντών θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τον Μάρτιο του 2018. Τον ίδιο μήνα θα πρέπει να εκδοθεί η πρόσκληση για τους διευθυντές, που θα πρέπει να διοριστούν, μαζί με τους προϊσταμένους των τμημάτων μέχρι τον Ιούνιο του 2018. Η κυβέρνηση θα πρέπει να συντμήσει τις διαδικασίες διορισμών, τροποποιώντας το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο προκειμένου να υπάρξει ανώτατο χρονικό περιθώριο τριών μηνών από την ανάδειξη μέχρι την τοποθέτησή τους. Επίσης, για τις διαδικασίες που αφορούν τους γραμματείς και τους προϊσταμένους, και οι οποίες μαζί με την αξιολόγηση αποτελούν προαπαιτούμενα, θα πρέπει να υπάρξει λεπτομερής έκθεση του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης μέχρι τον Ιούνιο.

Ως προς την κινητικότητα, που βρίσκεται σε εξέλιξη, στο μνημόνιο προβλέπεται ότι οι αποφάσεις διορισμού θα πρέπει να έχουν εκδοθεί από τους φορείς υποδοχής μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018 και οι διορισμοί να γίνουν μέχρι τον Μάρτιο. Οπως επισημαίνεται στο κείμενο της συμφωνίας, «η τελική απόφαση για τη μετακίνηση του υπαλλήλου θα ληφθεί χωρίς τη συμμετοχή του πολιτικού επιπέδου», ενώ εκτιμάται ότι η κινητικότητα «θα εξορθολογίσει την κατανομή των πόρων και του προσωπικού σε όλη τη γενική κυβέρνηση».

Για το 2018, ο κανόνας προσλήψεων αποχωρήσεων γίνεται ένα προς τρία (σ.σ. ήταν ένα προς τέσσερα το 2017), ενώ διατηρείται η υποχρέωση ο αριθμός των συμβασιούχων να κυμανθεί στον μέσον όρο του 2016. Και για το 2018 από τον συνολικό αριθμό των συμβασιούχων εξαιρούνται όσοι υπηρετούν σε φορείς που σχετίζονται με το προσφυγικό, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και όσοι προσλαμβάνονται για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Τέλος, ως προς τη μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου βάσει δικαστικών αποφάσεων, η συμφωνία προβλέπει ότι θα πρέπει να προσδιοριστεί ο αριθμός τους προκειμένου η δημοσιονομική επιβάρυνση που θα προκύψει να ενσωματωθεί στον προϋπολογισμό για το 2018.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή