Ευρωπαϊκή ανησυχία για την τιμή του φυσικού αερίου μετά την έκρηξη στην Αυστρία

Ευρωπαϊκή ανησυχία για την τιμή του φυσικού αερίου μετά την έκρηξη στην Αυστρία

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην εγκατάσταση φυσικού αερίου του Μπάουμγκάρτεν, στην ανατολική Αυστρία. Ενας άνθρωπος έχασε τη ζωή του ενώ 18 άλλοι έχουν τραυματιστεί, ο ένας σοβαρά, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε πως 18 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην εγκατάσταση του Μπαουμγκάρτεν στην ανατολική Αυστρία, η οποία αποτελεί τον κύριο κόμβο διανομής του φυσικού αερίου στην περιοχή.

 

Ευρωπαϊκή ανησυχία για την τιμή του φυσικού αερίου μετά την έκρηξη στην Αυστρία-1
Ευρωπαϊκή ανησυχία για την τιμή του φυσικού αερίου μετά την έκρηξη στην Αυστρία-2

 

Ευρωπαϊκή ανησυχία για την τιμή του φυσικού αερίου μετά την έκρηξη στην Αυστρία-3

Λίγο νωρίτερα η εταιρεία που εκμεταλλεύεται την εγκατάσταση είχε ανακοινώσει πως η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως οι ροές του ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη μειώθηκαν σημαντικά, με αποτέλεσμα οι τιμές του να αυξηθούν.

Η έκρηξη σημειώθηκε στον κόμβο του Μπαουμγκάρτεν γύρω στις 09:45 (ώρα Ελλάδας) με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως η έκρηξη οφείλεται σε τεχνικά αίτια. «Έχει αποκλειστεί μια μεγάλη περιοχή», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Ευρωπαϊκή ανησυχία για την τιμή του φυσικού αερίου μετά την έκρηξη στην Αυστρία-4

Η εταιρεία Gas Connect Austria ανακοίνωσε πως το περιστατικό δεν αναμένεται να έχει επιπτώσεις στις παραδόσεις αερίου στην Αυστρία, όμως οι παραδόσεις αερίου στην Ιταλία θα μειωθούν. Το Μπαουμγκάρτεν είναι ένας σημαντικός κόμβος διανομής του ευρωπαϊκού αερίου. Το φυσικό αέριο μεταφέρεται στο Μπαουμγκάρτεν μέσω της Σλοβακίας και της Γερμανίας με διασυνοριακούς αγωγούς.

Το αέριο μεταφέρεται έπειτα σ' όλη την Ευρώπη μέσω του δικτύου μεταφοράς της Αυστρίας. Οι τιμές του αερίου στην Ευρώπη αυξήθηκαν εξαιτίας ανησυχιών για την προσφορά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή