«Φθορά θεσμών» καταγγέλλει ο Μητσοτάκης

«Φθορά θεσμών» καταγγέλλει ο Μητσοτάκης

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τις «θεσμικές επιθέσεις» στη Δικαιοσύνη, αλλά και για το «σκάνδαλο Καμμένου» με αφορμή τις τελευταίες αποκαλύψεις για τον «εθνικό μεσάζοντα του ΥΠΕΘΑ», για τις οποίες, όπως είπε, «δεν ιδρώνει το αυτί κανενός», εξαπέλυσε χθες το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βάζοντας τις δύο υποθέσεις στο ίδιο μελανό κάδρο, αυτό της φθοράς των θεσμών και της δημοκρατίας.

«Συμβαίνουν πράγματα αδιανόητα και μας φαίνονται τελείως κανονικά. Αποδεικνύεται σήμερα ότι ο κ. Παπαδόπουλος, εθνικός μεσάζων του υπουργείου Εθνικής Aμυνας, έχει πουλήσει όπλα στο ISIS, στη μεγαλύτερη τρομοκρατική οργάνωση διεθνώς, και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας σε χθεσινή εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, λίγες ώρες αφότου η Πειραιώς εξέπεμπε το μήνυμα ότι έρχονται και άλλες αποκαλύψεις που αφορούν την υπόθεση.

Σχόλιο έκανε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και για τις «θεσμικές επιθέσεις» στη Δικαιοσύνη – η Πειραιώς έχει ζητήσει ήδη την αποπομπή του Σταύρου Κοντονή, θυμίζοντας ότι πρόσφατα και ο πρωθυπουργός είχε μιλήσει για θεσμικά εμπόδια από την πλευρά της Δικαιοσύνης. Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε ακόμη για «επίθεση» στην αρχή της διάκρισης των εξουσιών. «Και όλα αυτά να τα θεωρούμε φυσιολογικά», πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για «διαρκή φθορά του δημοκρατικού μας πολιτεύματος». Oπως σημείωσε, «η οικονομία κάνει κύκλους, αλλά αν εξασθενήσουν οι δημοκρατικοί θεσμοί, τότε το μέλλον της χώρας προμηνύεται εξαιρετικά δυσοίωνο».

Επίθεση εξαπέλυσε στον πρωθυπουργό και για το γεγονός ότι «διέψευσε πρωτίστως της προσδοκίες των νέων»· όπως είπε, «ήρθε νέος πρωθυπουργός, ένας νέος άνθρωπος, και πολλοί πίστεψαν ότι θα άλλαζε τα πράγματα, αλλά αυτός αναπαρήγαγε τις χειρότερες παθογένειες του συστήματος που θα άλλαζε». Εξάλλου, απευθυνόμενος στη νέα γενιά –η οποία θα αποτελέσει τον ένα από τους τρεις θεματικούς άξονες του 11ου συνεδρίου της Ν.Δ. που αρχίζει το ερχόμενο Σάββατο– ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Είναι δική σας ευθύνη η διατήρηση των αρμών της δημοκρατίας και η ίδια η πολιτική συμμετοχή είναι η καλύτερη απόδειξη ότι θέλετε να πάρετε τις τύχες στα χέρια σας».

«Είμαστε έτοιμοι»

«Τα κόμματα αλλάζουν, όπως αλλάζει και η Ν.Δ., είναι ζωντανοί οργανισμοί», πρόσθεσε, δίνοντας το ιδεολογικό στίγμα του 11ου συνεδρίου, που θα έχει βασικό σύνθημα το «είμαστε έτοιμοι». Η πολιτική, σημείωσε, «απαιτεί δύσκολες αποφάσεις», ενώ επανέλαβε ότι η κεντρική κατεύθυνση της Ν.Δ. είναι αδιαπραγμάτευτη και είναι η πίστη στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας και «σε ένα κράτος που θα αναδιανέμει». Υπογραμμίζοντας το κοινωνικό στίγμα που αποτελεί και στρατηγικό πρόταγμα του συνεδρίου, προκειμένου η Ν.Δ. να πείσει ότι είναι ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα που απευθύνεται στη μεσαία τάξη αλλά και στα αδύναμα κοινωνικά στρώματα, σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία «είναι λαϊκό κόμμα, δεν έχει ταξικό πρόσημο, πιστεύει στην κοινωνική κινητικότητα και ο καλύτερος μηχανισμός κοινωνικής κινητικότητας είναι η Παιδεία». «Η πολιτική πρέπει να διαμορφώνεται από αυτούς που δημιουργούν και παίρνουν τη ζωή τους στα χέρια τους», σημείωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης, μήνυμα που αναμένεται να πολλαπλασιαστεί τις επόμενες ημέρες ενόψει του συνεδρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή