Ερευνα για το «Μίλκγκεϊτ» ξεκίνησε η αγγλική ομοσπονδία

Ερευνα για το «Μίλκγκεϊτ» ξεκίνησε η αγγλική ομοσπονδία

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ζήτησε χθες λεπτομέρειες από τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Σίτι σχετικά με το σοβαρό επεισόδιο με συμμετοχή περίπου 20 ατόμων από τους δύο συλλόγους που εκτυλίχθηκε προχθές το βράδυ στα αποδυτήρια του «Ολντ Τράφορντ» μετά το ντέρμπι της πόλης που έληξε με σκορ 2-1 υπέρ των Σίτιζενς.

Σύμφωνα με χθεσινά ρεπορτάζ του βρετανικού Τύπου, οι παίκτες και παράγοντες της Σίτι έκαναν πολύ έντονο θόρυβο στα αποδυτήριά τους μετά τη νίκη στην έδρα της Γιουνάιτεντ και ο γνωστός για τον οξύθυμο χαρακτήρα του Ζοζέ Μουρίνιο πλησίασε τα αποδυτήρια για να… τους ζητήσει να ηρεμήσουν και να χαμηλώσουν τη μουσική που είχαν βάλει.

Ο Εντερσον, ο Βραζιλιάνος πορτιέρο της Σίτι στεκόταν (σαν… πορτιέρης) στην είσοδο των αποδυτηρίων της ομάδας του και όταν αντιλήφθηκε τον προπονητή της Γιουνάιτεντ δεν φάνηκε να εκτιμά τη συνεισφορά του στη γαλήνη της περιοχής. Οι δυο τους αντήλλαξαν πλούσια κοσμητικά επίθετα στα πορτογαλικά, με τον κ. Μουρίνιο να τον κατηγορεί ότι έκανε υπερβολική καθυστέρηση στον αγώνα και να λέει (στα αγγλικά) «πρέπει να δείξεις σεβασμό, ποιος είσαι εσύ;».

Στον καβγά ενεπλάκησαν κι άλλοι, άρχισαν να ίπτανται αντικείμενα και να προσγειώνονται γροθιές, με τον Ρομέλου Λουκάκου της Γιουνάιτεντ να πρωτοστατεί στις έργω φιλοφρονήσεις. Στο γκρίζο σακάκι του κ. Μουρίνιο προσγειώθηκαν μπουκαλάκια νερού αλλά και δοχεία γάλακτος, δίνοντας στην υπόθεση τον τίτλο «Μίλκγκεϊτ» (το σκάνδαλο του γάλακτος) κατά τον βρετανικό Τύπο. Ο δε βοηθός προπονητής της Σίτι, Μικέλ Αρτέτα, αποκόμισε για παράσημο ένα σχισμένο φρύδι από το οποίο μάτωσαν το πρόσωπό του και τα ρούχα του.

Το επεισόδιο συγκρίνεται με τη λεγόμενη «μάχη του μπουφέ» μετά το ματς Γιουνάιτεντ – Αρσεναλ το 2004, όταν τον σερ Αλεξ Φέργκιουσον είχε χτυπήσει κομμάτι πίτσας!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή