Νέο «έξυπνο» σύστημα οδοφωτισμού στον δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Νέο «έξυπνο» σύστημα οδοφωτισμού στον δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε η εγκατάσταση του νέου δικτύου οδοφωτισμού στο δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, αλλά και η ανάπλαση της Πλ. Ζησιμοπούλου στη Βάρκιζα, η οποία αναμένεται αλλάξει την εικόνα της πόλης.

Η εγκατάσταση των 5.353 φωτιστικών σωμάτων τύπου Led στην Οδό Θησέως στη Βάρκιζα έχει αρχίσει ήδη και αναμένεται να αντικατασταθεί το σύνολο του δημοτικού δικτύου οδοφωτισμού σε όλη την περιοχή του Δήμου Βάρης-Βούλας- Βουλιαγμένης. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ, θα ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018.

Όπως επισήμανε ο δήμαρχος Γρ. Κωνσταντέλλος «ο δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης είναι ο πρώτος δήμος της χώρας που προχωρά στην εγκατάσταση τέτοιου είδους δικτύου το οποίο παρέχει σειρά πλεονεκτημάτων». Ενδεικτικά ανέφερε τη μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας -κατά 50%- και τη μεγάλη διάρκεια ζωής των συγκεκριμένων λαμπτήρων. Επιπλέον, τα νέα φωτιστικά θα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους με ασύρματη τεχνολογία και θα ελέγχονται κεντρικά με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες του δήμου να έχουν εικόνα της κατάστασης του οδοφωτισμού σε πραγματικό χρόνο.

Μελλοντικά, σημείωσε ο δήμαρχος, «το δίκτυο προσφέρεται για την προσθήκη πολλών "έξυπνων" εφαρμογών τις οποίες ήδη εξετάζει ο Δήμος».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή