Κατάθεση αγωγών

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτός από τις παράπλευρες απώλειες, υπάρχουν και τα παράπλευρα οφέλη. Το ανακαλύψαμε κατά την επίσκεψη Ερντογάν, καθώς με τις προκλητικές δηλώσεις του και τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, δόθηκε ελάχιστη προσοχή σε όσα έγιναν ακριβώς την προηγούμενη ημέρα στην Αθήνα κυρίως, αλλά και στη Θεσσαλονίκη. Στις καταστροφές δηλαδή που προκάλεσαν πάλι οι επαγγελματίες «μπαχαλάκηδες» και οι μαθητευόμενοι μιμητές τους στις δύο πόλεις, με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Βασικός ωφελημένος λοιπόν της επίσκεψης Ερντογάν αναδείχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας και κατ’ επέκταση ολόκληρη η κυβέρνηση που τον έχει και τον χαίρεται. Γιατί για άλλη μία φορά απέδειξε την ανεπάρκειά του, την ανοχή του, την κατανόησή του –όπως θέλετε πείτε το– απέναντι στις ορδές εκείνων που είτε έχουν ως επάγγελμα είτε σαν ψυχαγωγία την ερήμωση, τη δήωση και την καταστροφή. Είναι μυστήριο το πώς αντιλαμβάνονται την αποστολή της αστυνομίας σε μια δημοκρατία τα στελέχη της κυβέρνησης Συρανέλ και ιδιαίτερα ο αρμόδιος υπουργός και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Από τις επιδόσεις τους πάντως προκύπτει, με απόλυτη βεβαιότητα σχεδόν, ότι δεν την αντιλαμβάνονται όπως οι φιλήσυχοι και νομοταγείς πολίτες στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για να μην πάμε μακρύτερα. Δεν θεωρούν ότι ιδρύθηκε, οργανώθηκε, υπάρχει και λειτουργεί στο πλαίσιο του νόμου για να προστατεύει αυτούς και τις περιουσίες τους από τα λεγόμενα «αντικοινωνικά» στοιχεία που βλέπουν ή θέλουν την κοινωνία ως ζούγκλα.

Προφανώς στη σημερινή Ελλάδα τίποτα από αυτά δεν ισχύει και οι πολυδιαφημισμένες επιτυχίες που βλέπουν κάθε τόσο το φως της δημοσιότητας δεν απαλείφουν την καθημερινότητα που έχουν επιβάλει, ανεμπόδιστοι ουσιαστικά, οι κουκουλοφόροι «μπαχαλάκηδες». Πάνω από 18 τόνους μπάζα μάζεψαν τα συνεργεία του δήμου την επομένη των τελευταίων καταστροφών, όταν διαπιστώθηκε επίσης ότι καμένοι κάδοι σκουπιδιών είχαν μεταφερθεί από μακρινές περιοχές, χωρίς «να πάρει μυρουδιά» η αστυνομία. Πώς; Οπως ακριβώς φτιάχνουν βόμβες μολότοφ, εξοπλίζονται, στήνουν οδοφράγματα, οργανώνονται, σπάζουν, ρημάζουν και γενικά κάνουν ό,τι θέλουν ανενόχλητα, υπό το άγρυπνο βλέμμα των… αστυνομικών.

Πιθανώς να μην το ξέρει ο Ν. Τόσκας, αλλά στις υποχρεώσεις της αστυνομίας είναι και η πρόληψη αδικημάτων και αξιόποινων πράξεων, πέρα από την καταστολή. Κάποιοι επιεικείς λένε «μα τι να πρωτοπρολάβει η αστυνομία;». Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι. Γιατί δεν είδαμε να προλαβαίνει και κάτι. Παραδείγματος χάριν, τους πρόσφατους βανδαλισμούς στο εβραϊκό νεκροταφείο, τις καταστροφές στο πούλμαν της Γιουβέντους τις προάλλες, τα προχθεσινά επεισόδια σε αγώνα στο Μετς όπου κάηκαν αυτοκίνητα και μηχανές.

Υπάρχει λύση; Ισως. Με την κατάθεση αγωγών κατά του εκάστοτε αρμόδιου υπουργού και του αρχηγού αστυνομίας από τους πολίτες που βλέπουν τις περιουσίες και τον τρόπο ζωής τους να καταστρέφονται εξαιτίας της ανεπάρκειας, της ανοχής και της κατανόησης των δύο απέναντι στους καταστροφείς!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή