Αβραμόπουλος: «Απαράδεκτη και αντιευρωπαϊκή» η πρόταση Τουσκ για τους μετανάστες

Αβραμόπουλος: «Απαράδεκτη και αντιευρωπαϊκή» η πρόταση Τουσκ για τους μετανάστες

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Σκληρή απάντηση στην πρόταση του Προέδρου του Συμβουλίου, Ντ. Τουσκ για κατάργηση της κατανομής προσφύγων βάσει υποχρεωτικών ποσοστώσεων, έδωσε σήμερα ο αρμόδιος Επίτροπος για τη μετανάστευση, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Η πρόταση του κ. Τουσκ είναι απαράδεκτη και αντιευρωπαϊκή», είπε σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο ο κ. Αβραμόπουλος προσθέτοντας ότι «υπονομεύει την δουλειά των προηγούμενων ετών».

Aνέφερε δε πως ο ρόλος του Προέδρου του Συμβουλίου είναι να προστατεύει την Ευρωπαϊκή ενότητα και τις αρχές, ενώ αυτή η πρόταση, αντιθέτως, «υποβαθμίζει έναν από τους βασικούς πυλώνες του ευρωπαϊκού εγχειρήματος που είναι η αλληλεγγύη». Ο ίδιος πρόσθεσε πως «χωρίς την αλληλεγγύη η Ευρώπη δεν μπορεί να υπάρχει, καθώς αυτή η αρχή είναι κατοχυρωμένη στις ιδρυτικές μας συνθήκες».

Ο κ. Αβραμόπουλος υπενθύμισε ότι οι μετεγκαταστάσεις ήταν μία λύση στην έκτακτη ανάγκη που είχε δημιουργηθεί το 2015 και οι 32.000 πρόσφυγες  που σήμερα έχουν μετεγκατασταθεί είναι 90% από τους ανθρώπους που μπορούσαν να πάρουν άσυλο. «Η αλληλεγγύη», είπε, «δεν είναι α λα καρτ» και συμπλήρωσε ότι «όλοι πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να μην πυροδοτούμε αντιευρωπαϊκές θέσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή