Μπάσκετ: Μεγάλες νίκες Αρη και ΑΕΚ

Μπάσκετ: Μεγάλες νίκες Αρη και ΑΕΚ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ελληνική προέλαση που άρχισε ο Αρης στην 8η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ με τη νίκη «χρυσάφι» που πέτυχε στην Πολωνία, κόντρα στη Ζιελόνα Γκόρα (80-72) συνεχίστηκε από την ΑΕΚ, στη Μαδρίτη, όπου επικράτησε της Εστουντιάντες με 85-78, και η τέταρτη νίκη των δύο «κιτρινόμαυρων» ομάδων τις διατηρεί σε σταθερή τροχιά πρόκρισης.

Η ΑΕΚ κυνηγούσε το σκορ στα δύο πρώτα δεκάλεπτα, με τους «φοιτητές» της Μαδρίτης να έχουν προβάδισμα (18-14, 41-34), αλλά βελτιώνεται σε άμυνα και επίθεση στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς πέτυχε επιμέρους σκορ στην 3η περίοδο (15-21) και είχε την καλύτερη παραγωγή πόντων (30) στην τέταρτη.

Ιδιαίτερα στα 8 τελευταία λεπτά, η Ενωση» καθήλωσε την Εστουντιάντες και την αιφνιδίασε, όταν μετέτρεψε το 64-57 σε 64-74 στο 36΄, με σερί 17-0 και τον Τζέιμς να δίνει ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας στην επίθεση.

Η Εστουντιάντες μείωσε μέχρι τους 3 πόντους (78-81 στα 30΄΄), αλλά ο Ελόνου και ο Γκριν ολοκλήρωσαν τη ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου.

Κορυφαίοι για την ελληνική ομάδα οι Χάρις (19 π., 9 ρ.), Σάκοτα (17 π.) και Τζέιμς (13 π., 7 ρ.). Για τους γηπεδούχους, ο Λάντεσμπεργκ πέτυχε 16 πόντους, ο Μπράουν 14, ο Σούτον 13 και 8 ριμπάουντ και ο Βριθουέλα 10.

Στο «πράσινο βουνό», όπως μεταφράζεται η Ζιελόνα Γκόρα, η πρώτη «εξαργύρωση» της επιστροφής του Μποχωρίδη στον Αρη ήταν εντυπωσιακή και έδειξε τη «δίψα» του για να παίξει μπάσκετ και τις προδιαγραφές που διαθέτει για να εξελιχθεί σε ηγέτη της ομάδας.

Στο σύστημα αξιολόγησης, ο Μποχωρίδης συγκέντρωσε 31 βαθμούς, με στατιστική 4/5 δίποντα, 3/6 τρίποντα και 5/5 βολές, 3 ριμπάουντ, 9 ασίστ, δύο «κλεψίματα, ένα κόψιμο της μπάλας και μηδέν λάθη!

Ο Αρης είχε σταθερό προβάδισμα στο σκορ και διαύγεια σκέψης στη διαχείριση της έκβασης του αγώνα, χωρίς να απολέσει τον έλεγχο του ρυθμού (ημ. 38-32).

Ο Αρης είχε τρεις ακόμα σκόρερ με διψήφιο αριθμό πόντων, τους Αθηναίου 11 (3), Μπένσον 13 και Μπελ 15 (3), ενώ από τους Πολωνούς ξεχώρισε ο Ντραγκίσεβιτς (16).

• Τη «σκυτάλη» της ελληνικής εκπροσώπησης στην 8η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ θα πάρει σήμερα (19.30) ο ΠΑΟΚ (2 νίκες – 5 ήττες), που θα υποδεχθεί τη γερμανική Λούντβιγκσμπουργκ, η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση του ομίλου (6 νίκες – 1 ήττα).

Για τον ΠΑΟΚ υπάρχουν ελάχιστα περιθώρια βαθμολογικών απωλειών και η νίκη είναι επιτακτική προκειμένου να επιστρέψει σε τροχιά πρόκρισης.

• O Νίκολα Μιλουντίνοφ δεν θα ακολουθήσει σήμερα την αποστολή του Ολυμπιακού στη Βαμβέργη –αρχικά είχε διαφανεί ότι ο τραυματισμός του στον αγώνα με την ΑΕΚ δεν ήταν σοβαρός–, ενώ αντίθετα κόντρα στη Μπάμπεργκ θα παίξουν οι Πρίντεζης και Παπαπέτρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή