Κόντρα Αδωνι – Φάμελλου σε υψηλούς τόνους στη Βουλή

Κόντρα Αδωνι – Φάμελλου σε υψηλούς τόνους στη Βουλή

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρίτη ημέρα συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018 στη Βουλή η οποία συνεχίστηκε σε υψηλούς τόνους, με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλο να έχει έντονη λεκτική αντιπαράθεση με τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Γεωργιάδης, επιτέθηκε στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, υποστηρίζοντας ότι την ώρα που κάνει μάθημα ανηθικότητας για τους φορολογικούς παραδείσους και τους πολεμάει, ο ίδιος διατηρεί τεράστια κεφάλαια στη Morgan Stanley και στην Black Rock και καρπώνεται τα κέρδη τους, με τον κ. Φάμελλο να απαντά:

«Είναι εύκολο να ρίχνει κανείς λάσπη στον κ. Τσακαλώτο. Ο κ. Τσακαλώτος τα δούλεψε και τα δήλωσε. Γιατί δεν είπατε τίποτα για το «πόθεν έσχες» Μητσοτάκη – Μαρέβας από το οποίο λείπει η offshore εταιρεία;».

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απάντησε εκ νέου σε υψηλούς τόνους: «Είδα το σθένος με το οποίο υπερασπίστηκε τις καταθέσεις του υπουργού Οικονομικών στην Black Rock και στην Morgan Stanley, γιατί δεν βρίσκει καμία περίεργη συμπεριφορά, ότι ενώ ο κ. Τσακαλώτος πάει να πείσει επενδυτές, ο ίδιος έχει τα λεφτά του στο εξωτερικό», με τον αναπληρωτή υπουργό να παίρνει τη σκυτάλη και να λέει «Τα δούλεψαν και τα δήλωσαν. Απαντήστε, όμως, γιατί δεν δηλώθηκε η offshore εταιρεία Μητσοτάκη – Μαρέβας;».

Κατά τα λοιπά, ο κ. Φάμελλος υπεραμύνθηκε του νέου προϋπολογισμού, υπογραμμίζοντας ότι είναι «ο πρώτος που περιλαμβάνει την περίοδο εξόδου της χώρας από τα μνημόνια».

Εξάλλου, κατηγόρησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι συμμετείχαν σε κυβερνήσεις που αυτοσχεδίασαν σε βάρος της Ελλάδας και οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. «Κάποιοι κάνουν σεμινάρια πειθούς και δεν ντρέπονται, ενώ ξέρουμε πώς έφτασε η χώρα εδώ που έφτασε» είπε και πρόσθεσε: «Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, παραδέχτηκε ότι τα πρώτα χρόνια αυτοσχεδιάζαμε και το πρόγραμμα δεν ήταν για τη διάσωση της χώρας αλλά τη διάσωση των επενδυτών και ότι ο τρόπος που αντιμετωπίστηκαν οι τράπεζες ήταν δαπανηρός. Εσείς επιτρέψατε να κάνουν πειράματα σε βάρος της χώρας και των Ελλήνων πολιτών. Δεν παίζατε όμως Μονόπολη, παίζατε με ανθρώπινες ζωές. Και δεν τις σεβαστήκατε. Αυτοσχεδιάζατε και τώρα παίζετε θέατρο».

Ακολούθως ο αν. υπουργός ανέφερε: «Αυτή η κυβέρνηση, χωρίς εμπειρία, με καθαρά χέρια, έδωσε στη χώρα αξιοπιστία, σταθερότητα, θετικό πρόσημο και βγαίνουμε στις αγορές. Δώσαμε σκληρή μάχη για να μην εφαρμόσουμε το δικό σας πρόγραμμα. Η Ελλάδα είναι πολύ τυχερή που ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση να μας βγάλει από το πρόγραμμα εντός του κέντρου της Ευρωζώνης».

Τέλος, αναφερόμενος στο Περιβάλλον, ο κ. Φάμελλος επεσήμανε ότι για πολλά χρόνια ήταν στο περιθώριο και τώρα, για πρώτη φορά, είναι σε προτεραιότητα.

«Είμαστε σε τροχιά ανάκαμψης όχι μόνο οικονομικά, αλλά και περιβαλλοντικά» υποστήριξε.

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε φραστικά στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τα ότι ενώ ήταν οι ίδιοι που φώναζαν στη πλατεία των αγανακτισμένων για τη λαίλαπα του μνημονίου και για το επονείδιστο χρέος, σήμερα αλληλοσυγχαίρονται για το πιο σκληρό μνημόνιο που υπογράφουν.

«Ρίξατε την κυβέρνησή μας γιατί, όπως λέγατε, τα μνημόνια δεν λειτουργούσαν και εμείς υποκύψαμε στους εκβιασμούς. Και εσείς φέρνετε τον σκληρότερο μνημονιακό προϋπολογισμό με τις μεγαλύτερες κοινωνικές περικοπές. Κόβετε ΕΚΑΣ, συντάξεις, μισθούς, αυξάνετε τους φόρους, πέφτετε έξω στις προβλέψεις σας κατά 50% και μας λέτε πόσο μεγάλη επιτυχία κάνατε. Χειροκροτείτε τους εαυτούς σας και αλληλοσυγχαίρεστε για το πόσο καλά τα κάνατε» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή