Gallery Walk και νέα Art Athina

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προάγγελος της Art Athina, της μεγαλύτερης εικαστικής φουάρ της χώρας, το Gallery Walk είναι ο συνδεδεμένος θεσμός που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις. Φέτος θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Δεκεμβρίου με συμμετοχή 48 γκαλερί στην Αθήνα, στον Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στη Λάρισα και στη Βέροια. Το κοινό μπορεί ελεύθερα να ξεναγηθεί κάνοντας χρήση του δίγλωσσου χάρτη που έχει ειδικά σχεδιαστεί για το Gallery Walk, τον οποίο θα μπορεί κάποιος να βρει στις γκαλερί που συμμετέχουν στον εικαστικό περίπατο.

Ως δράση της Art Athina, το Gallery Walk φέρνει κοντά το ευρύτερο κοινό με τις γκαλερί και τους καλλιτέχνες που παρουσιάζουν. Το 2018 θα διεξαχθεί η 23η Art Athina, με καλλιτεχνική διευθύντρια τη Σταματία Δημητρακοπούλου και την οργανωτική ομάδα που προχωρούν ορισμένες αλλαγές. Πρώτη σημαντική αλλαγή είναι ο χώρος. Το 2018, η Art Athina θα φιλοξενηθεί στο Ωδείον Αθηνών (Ρηγίλλης και Βασ. Κωνσταντίνου), έργο του αρχιτέκτονα Ιωάννη Δεσποτόπουλου. Είναι ένα κτίριο έντονα συνδεδεμένο με τον πολιτισμό, τόσο διότι αποτελεί την έδρα του αρχαιότερου μουσικοθεατρικού εκπαιδευτικού ιδρύματος της νεότερης Ελλάδας, όσο κι επειδή στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, δράσεις του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και αποτέλεσε έναν από τους βασικούς εκθεσιακούς χώρους της documenta14.

Μία ακόμη καινοτομία που θα δούμε το 2018 είναι η χρονική μετακίνηση της εικαστικής φουάρ κατά ένα μήνα προς το καλοκαίρι. Από φέτος γίνεται καλοκαιρινή και διευρύνεται κατά μία ημέρα, υποδεχόμενη τους φίλους της τέχνης στη μεγαλύτερη εικαστική γιορτή του έτους από την Τετάρτη 20 Ιουνίου έως και την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018.

Το Gallery Walk διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ) σε παραγωγή της εταιρείας Be Best, που έχει αναλάβει και την παραγωγή της Art Athina.

​​Ωράριο λειτουργίας: Σάββατο 16/12, 11.00 – 17.00 και Κυριακή 17/12, 11.00 – 15.00.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή