ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τα μυστικά του κουραμπιέ

Γαστρονόμος

Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Συμβουλές, Κουραμπιέδες

Ένα μπισκότο βουτύρου, ο κουραμπιές, εμπλουτίζεται με αμύγδαλα και καλύπτεται με ζάχαρη άχνη, για να συνδέσει το όνομά του με τα Χριστούγεννα και να γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά ελληνικά γλυκίσματα.

  • Όσο πιο αφράτο γίνεται το μείγμα του βουτύρου, τόσο πιο αφράτος θα γίνει και ο κουραμπιές.
  • Το αφράτεμα του βουτύρου με τη ζάχαρη απαιτεί πολύ δυνατό χτύπημα. Ομως, μόλις προστεθεί το αλεύρι, πρέπει το χτύπημα να γίνεται αργά, σε χαμηλή ταχύτητα, για να μην καταστραφεί η αφράτη υφή που έχει αποκτήσει το μείγμα.
  • Οι κουραμπιέδες ψήνονται σε χαμηλές θερμοκρασίες και όχι πάρα πολύ, ώστε να μην αποκτήσουν τραχιά και σκληρή υφή και να βγαίνουν λευκοί.
  • Απαραίτητο είναι να ζαχαρωθούν όταν είναι κρύοι, γιατί, αν είναι ζεστοί, η πρώτη στρώση ζάχαρης δημιουργεί ένα χοντρό υπόστρωμα που δεν είναι ευχάριστο όταν το τρώμε.

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ