Μάχη με τον πάγο έως τα Χριστούγεννα

Μάχη με τον πάγο έως τα Χριστούγεννα

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις χιονοδρομικές πίστες της Ευρώπης θα υποδεχθούν τις γιορτές των Χριστουγέννων οι πρωταθλητές των χειμερινών αθλημάτων. Η αντίστροφη μέτρηση για τους Χειμερινούς Αγώνες της Πγιονγκτσάνγκ έχει αρχίσει και μαζί με αυτή και το… κυνήγι των προκρίσεων.

Η πλειονότητα των εκπροσώπων της χώρας μας είναι νέα παιδιά και, ακόμη και εάν δεν εξασφαλίσουν αυτήν τη φορά το πολυπόθητο εισιτήριο, οι εμπειρίες θα τους βοηθήσουν για το μέλλον. «Μέχρι και τα Χριστούγεννα υπάρχει μια σημαντική σειρά αγώνων. Σε αυτούς πρέπει να πάμε καλά ώστε να ταξιδέψουμε στη Νότια Κορέα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποστολή», δήλωσε στην «Κ» ο τεχνικός σύμβουλος της ομοσπονδίας των χειμερινών αθλημάτων.

Η Μαρία Τσακίρη είναι από τις κορυφαίες αθλήτριές μας στους δρόμους αντοχής και στο δίαθλο. Σε πρόσφατο αγώνα, στο Ομπερτίλιαχ της Αυστρίας, ήρθε 24η στα 7,5 χλμ. Με επίδοση 25:04,5 και, μόλις, μία άστοχη βολή, απέδειξε ότι δίκαια συγκαταλέγεται στις 30 κορυφαίες νεάνιδες στον κόσμο. Η πρωταθλήτρια διαθέτει την καλύτερη βαθμολογία και βρίσκεται πολύ κοντά για να γράψει το όνομά της στο εισιτήριο για τη Ν. Κορέα. Στα ίδια αγωνίσματα, ο νεαρός Νικόλαος Τσουρέκας ήρθε 88ος στα 10 χλμ., με επίδοση 31:03,3 και δύο άστοχες βολές. Τερμάτισαν 130 αθλητές. Δύο νεαροί ταλαντούχοι αθλητές είναι και οι Παναγιώτης Παπάσης και Γεωργία Νιμπήτη. Πρόκειται για νέα παιδιά που δεν διαθέτουν, προς το παρόν, εμπειρία.

Σε άριστη αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται ο Απόστολος Αγγέλης. Πήρε μέρος σε αγώνα στο Λενζερχάιντ (Ελβετία) και είχε καλή επίδοση στο σκι, αλλά οι τρεις άστοχες βολές τού στοίχισαν σε θέσεις και πλασαρίστηκε 60ός στους 120. Ο Μετσοβίτης συγκαταλέγεται στους κορυφαίους των αγωνισμάτων του (από ελληνικής πλευράς). Στο ίδιο αγώνισμα ο Κλεάνθης Καραμίχας ήταν 108ος με 32:05,6 και 4 άστοχες βολές.

Στα αλπικά (τεχνική και γιγαντιαία κατάβαση) η χώρα μας έχει ήδη εξασφαλίσει μία συμμετοχή και γίνεται προσπάθεια για να εξασφαλιστεί ακόμη μία. Σε αυτά ξεχωρίζει ο Γιάννης Πρώιος, ενώ υποψήφιοι για τη δεύτερη θέση είναι οι Νίκος Τζιόβας και Γιάννης Αντωνίου. Σε διοργάνωση στο Χοζιλέρταλ της Αυστρίας, στην τεχνική κατάβαση, ο Γιάννης Πρώιος είχε την καλύτερη επίδοση (36,57 β.) και πλασαρίστηκε στην 8η θέση. Ο Γιάννης Αντωνίου τερμάτισε 10ος με 39,05 βαθμούς και χρόνο 1:26.43 και βελτίωσε τη διεθνή βαθμολογία του. Στις γυναίκες, η Σοφία Ράλλη και η Μαρία Σαμαρινού δεν ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους.

Η Σοφία Ράλλη, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα ταξιδέψει στη Ν. Κορέα και θα είναι η σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής.

Ο έτερος των αλπικών αγωνισμάτων Νίκος Τζιόβας συμμετείχε σε αγώνες στο χιονοδρομικό Πάσο Σαν Πελεγκρίνο (Ιταλία). Αγωνίστηκε στη γιγαντιαία τεχνική κατάβαση και πέτυχε ατομικό ρεκόρ συγκομιδής βαθμών. Με χρόνο 1:55,84 και 59,91 β. πλασαρίστηκε 16ος. Στην ίδια διοργάνωση πήρε μέρος και η Αναστασία Μάντσιου, μια νέα αθλήτρια που έχει αρχίσει τη συγκομιδή εμπειριών που θα τη βοηθήσουν για τα επόμενα χρόνια. Κατέλαβε την 51η θέση με χρόνο 2:12,45 και 162,32 β.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή