Την Τοπική Μονάδα Υγείας Ευόσμου εγκαινίασε ο πρωθυπουργός

Την Τοπική Μονάδα Υγείας Ευόσμου εγκαινίασε ο πρωθυπουργός

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Τοπική Μονάδα Υγείας Ευόσμου εγκαινίασε σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε: «Εκεί όπου οι άλλοι απέτυχαν εμείς πετυχαίνουμε. Ξεκινάμε ένα μεγαλόπνοο έργο. Σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε 239 Τοπικές Ομάδες Υγείας», είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας: «Οι ΤΟΜΥ δίνουν ουσιαστικό περιεχόμενο στην έννοια της Α' βαθμιας φροντιδας υγείας, αλλάζουν τη φιλοσοφία του Εθνικού Συστήματος Υγείας και, τηρουμένων των αναλογιών, έχουν σημασία ανάλογη με την ίδρυση του ΕΣΥ» καθώς προσφέρουν δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας ιδιαίτερα στη δυτική Θεσσαλονίκη και αντιμετωπίζουν διακρίσεις και αδικίες δεκαετιών πριν ακόμη εκδηλωθεί η κρίση».

Επιπλέον ο πρωθυπουργός με σχόλιό του στο Twitter, σημείωσε:

«Το αναβαθμισμένο δημόσιο σύστημα υγείας με επίκεντρο την ΠΦΥ (Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας) αποτελεί τη σύγχρονη και διεθνώς αποδεκτή απάντηση στην κρίση των συστημάτων υγείας και στις υγειονομικές ανισότητες» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός και τονίζει: «Ξεκινάμε τις πρώτες ΤΟΜΥ από περιοχές όπου οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας είναι μεγαλύτερες και ο ρόλος μιας ουσιαστικής και αποτελεσματικής δημόσιας περίθαλψης ιδιαίτερα σημαντικός.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή