Ριζική διαφωνία Κ. Μητσοτάκη με τις δηλώσεις Ντ. Τουσκ για το προσφυγικό

Ριζική διαφωνία Κ. Μητσοτάκη με τις δηλώσεις Ντ. Τουσκ για το προσφυγικό

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη ριζική διαφωνία του με τις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τούσκ για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, αναμένεται να εκφράσει κατά την τοποθέτησή του στην Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς, όπως θα τονίσει, αυτές υπονομεύουν ευθέως τις αρχές της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με τη ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης θα υπογραμμίσει επίσης, ότι πρέπει να υπάρχει δίκαιη κατανομή των προσφύγων, ανάλογα με το μέγεθος και τις οικονομικές δυνατότητες κάθε χώρας, όπως και την άμεση ανάγκη υιοθέτησης προγραμμάτων προστασίας των ασυνόδευτων ανηλίκων και αντίστοιχων για την οικογενειακή επανένωση των προσφύγων.

Τέλος θα τονίσει, ότι είναι επιτακτικά αναγκαία η αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου, ώστε να μην επιστρέφονται στην Ελλάδα όσοι εντοπίζονται σε κάποιο ευρωπαϊκό κράτος, έχοντας προηγουμένως περάσει από την χώρα μας.

Στη Νέα Δημοκρατία υπενθυμίζουν, ότι έχουν επανειλημμένα καλέσει την κυβέρνηση να αναλάβει τις αυτονόητες ευθύνες της στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής. Ασκούν μάλιστα κριτική στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, καλώντας τον «να πράξει το καθήκον του και να υιοθετήσει τις προτάσεις της ΝΔ, αντί να παρακολουθεί άβουλος το διαρκώς διογκούμενο πρόβλημα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου».

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος υπενθυμίζεται, πως η ΝΔ έχει προτείνει την επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης των αιτημάτων ασύλου, καθώς, όπως λένε, είναι απαράδεκτη η κωλυσιεργία που παρατηρείται την τελευταία διετία, ενώ έχει ζητήσει και τον διαχωρισμό προσφύγων και παράνομων μεταναστών, καθώς, όπως λένε, οι παράνομοι μετανάστες, μέχρι να επιστραφούν στην Τουρκία, θα πρέπει να φιλοξενούνται σε κλειστές δομές φιλοξενίας, όπου θα εξασφαλίζονται αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

Παράλληλα, η ΝΔ έχει ζητήσει την επιβολή απόλυτης διαφάνειας στη διαχείριση εθνικού και ευρωπαϊκού χρήματος, με δεδομένο, όπως τονίζουν, ότι έχουν διατεθεί από την Ευρώπη ποσά που προσεγγίζουν το 1 δισ. ευρώ, και ουδείς γνωρίζει μέχρι σήμερα πού και πώς «αξιοποιήθηκε» αυτή η τεράστια οικονομική ενίσχυση που έλαβε η Ελλάδα.

Τέλος, η ΝΔ τονίζει την ανάγκη ενίσχυσης της φύλαξης και της προστασίας των συνόρων και των θαλασσίων ορίων της χώρας. «Σύνορα υπάρχουν και στη θάλασσα. Και τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης. Δεν μπορούμε να έχουμε έναν ασφαλή χώρο εσωτερικής μετακίνησης πολιτών στη Ζώνη Σέγκεν, χωρίς να φυλάσσουμε τα εξωτερικά μας σύνορα» τονίζουν χαρακτηριστικά.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή