Ηττα Μέι στη Βουλή για το Brexit

Ηττα Μέι στη Βουλή για το Brexit

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οδυνηρή ήττα υπέστη η Τερέζα Μέι στην ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή των Κοινοτήτων για το Brexit καθώς «αντάρτες» βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος σνασπιζόμενοι με βουλευτές της αντιπολίτευσης κατάφεραν να υπερψηφιστεί τροπολογία που περιορίζει τις εξουσίες της κυβέρνησης στη διαδικασία εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε

Η εν λόγω τροπολογία που υπερψηφίστηκε οριακά, με 309 ψήφους υπέρ έναντι 305, ορίζει ότι η Βουλή θα έχει την τελική ψήφο για το Brexit πριν από το διαζύγιο με την ΕΕ.

Μέχρι την τελευταία στιγμή, σε μια οξυμένη συζήτηση στο κοινοβούλιο, η ομάδα της Μέι προσπάθησε να πείσει τους Συντηρητικούς βουλευτές να υπαναχωρήσουν από τις απαιτήσεις τους και να συνταχθούν με την κυβέρνηση που ανησυχεί ότι η έγκριση αυτή της τροπολογίας θα την αποδυναμώσει στις σκληρές διαπραγματεύσεις για το Brexit.

«Είμαστε απογοητευμένοι ότι το κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ αυτής της τροπολογίας παρά τις ισχυρές διαβεβαιώσεις που δώσαμε», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου που είναι αρμόδιο για το Brexit.

«Αυτή η τροπολογία δεν μας εμποδίζει να προετοιμάσουμε την νομοθεσία μας για την ημέρα εξόδου. Θα καθορίσουμε τώρα κατά πόσον χρειάζονται περαιτέρω αλλαγές στο νομοσχέδιο (για την αποχώρηση από την ΕΕ) για να διασφαλίσουμε ότι εκπληρώνει τον κρίσιμο σκοπό του», σημείωσε.

Η ήττα αυτή της Βρετανής πρωθυπουργού έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή καθώς η Μέι αναμένεται την Πέμπτη στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ να παροτρύνει τους ηγέτες των 27 κρατών μελών να εγκρίνουν την συνέχιση των συνομιλιών για το Brexit στη δεύτερη φάση τους και να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για μια μελλοντική εμπορική σχέση.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή