Το Ισραήλ έκλεισε τα περάσματα στη Λωρίδα της Γάζας μετά τις επιθέσεις

Το Ισραήλ έκλεισε τα περάσματα στη Λωρίδα της Γάζας μετά τις επιθέσεις

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο κλείσιμο των περασμάτων στα σύνορα με τη Γάζα προχώρησε την Πέμπτη το Ισραήλ, ως απάντηση στις βομβιστικές επιθέσεις από την Παλαιστίνη την περασμένη εβδομάδα, μετά την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, η οποία γέμισε με οργή τους Παλαιστίνιους.

Τα ξημερώματα, μαχητικό αεροσκάφος του Ισραήλ χτύπησε τρεις υποδομές που ανήκουν στη Χαμάς, τον στρατό που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, ως αντίποινα, μετά τις τελευταίες επιθέσεις των Παλαιστινίων με ρουκέτες.

Πιο συγκεκριμένα, έπληξε στρατόπεδα εκπαίδευσης και αποθήκες όπλων, εγκαταστάσεις που συνήθως η Χαμάς εκκενώνει όταν αυξάνεται η ένταση στα σύνορα.

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό στρατό, δύο από τις ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Χαμάς αναχαιτίστηκαν από αντιπυραυλικά συστήματα ενώ η τρίτη εξερράγη σε μη κατοικημένη περιοχή. Δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα από καμία πλευρά.

«Λόγω της διαταραχής της ασφάλειας και σε συνδυασμό με τα μέτρα προστασίας», το Κερέμ Σαλόμ, το βασικό πέρασμα για αγαθά προς τη λωρίδα της Γάζας και το Έρεζ, βασικό πέρασμα πολιτών, θα είναι κλειστό από σήμερα, ανακοίνωσε ο στρατός. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί για πόσο θα κρατήσει το συγκεκριμένο μέτρο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή