ΕΛΛΑΔΑ

Ο φωτισμός που έχει ανάγκη η Αθήνα

Η Αθήνα ανέκτησε το έλατό της και η πλατεία Συντάγματος κάτι από τη χαμένη φαντασμαγορία της πόλης. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο «άναψε» προχθές το βράδυ από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, που κήρυξε την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων στην πρωτεύουσα. Υψους 23 μέτρων το χριστουγεννιάτικο δέντρο, είναι κατασκευασμένο από σίδερο και σύρμα και φέρει την υπογραφή του σκηνογράφου Μανόλη Παντελιδάκη. Είναι ένα δέντρο που παραμένει «διακριτικό» με το φως της ημέρας, αλλά κλέβει τις εντυπώσεις τη νύχτα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Τη νύχτα, το νέο χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας Συντάγματος προσφέρει κάτι από τη φαντασμαγορία που λείπει από την πόλη. Υψους 23 μέτρων, κατασκευασμένο από σίδερο και σύρμα, το «έλατο» είναι μία δημιουργία του σκηνογράφου Μανόλη Παντελιδάκη. Προχθές, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης φωταγώγησε το δέντρο συμβολικά και κήρυξε την έναρξη της εορταστικής περιόδου της πόλης, που προβλέπει ορχήστρες σε καθημερινή βάση, καθώς και έναν γυάλινο ραδιοθάλαμο για dj στην πλατεία Συντάγματος.

Η Ομόνοια έχει καραβάκι και η Κλαυθμώνος εκδηλώσεις για παιδιά. Φέτος, όμως, το δέντρο στο Σύνταγμα ήταν έκπληξη και, αν τη μέρα μοιάζει άχαρο (λόγω υλικών), τη νύχτα δικαιώνει τη σύλληψή του. Το Σύνταγμα ανέκτησε το έλατό του, έστω και αν είναι σιδερένιο.

Η πλατεία Συντάγματος προβλέπεται να αποκτήσει σύντομα νέο φωτισμό που θα αλλάξει την εντύπωση που υπάρχει σήμερα, καθώς η εταιρεία Λάμψα Α.Ε. έχει προ μηνών καταθέσει προς τον Δήμο Αθηναίων πρόταση δωρεάς, περίπου 200.000 ευρώ, για την αναβάθμιση του φωτισμού της πλατείας.

Τον νέο χρόνο η Αθήνα θα τον υποδεχθεί με μία μεγάλη γιορτή στο Θησείο, σχεδιασμένη και σκηνοθετημένη με την υπογραφή των Γιάννη Κακλέα, Μανόλη Παντελιδάκη και Φρόσως Λύτρα, με καλεσμένους γνωστούς καλλιτέχνες και παρουσιαστή τον Χρήστο Φερεντίνο.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ