Αυξήθηκε 1,7% η απασχόληση στην Ευρωζώνη το γ΄ τρίμηνο

Αυξήθηκε 1,7% η απασχόληση στην Ευρωζώνη το γ΄ τρίμηνο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση σημείωσε το ποσοστό απασχόλησης σε ετήσια βάση κατά 1,7% σε επίπεδο Ευρωζώνης και 1,8% στο σύνολο της Ε.Ε. το γ΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Επίσης, σε τριμηνιαία βάση, το ποσοστό απασχόλησης κατέγραψε αύξηση κατά 0,4% στην Ευρωζώνη το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και 0,3% στο σύνολο των χωρών της Ε.Ε., σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat. Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι το ποσοστό απασχόλησης αυξήθηκε κατά 1,6% στην Ευρωζώνη και 1,7% στην Ε.Ε. σε ετήσια βάση το β΄ τρίμηνο του 2017.

Η Eurostat εκτιμά πως το γ΄ τρίμηνο 236,3 εκατ. άντρες και γυναίκες εργάζονταν στην Ε.Ε., εκ των οποίων 156,3 εκατ. στην Ευρωζώνη. Πρόκειται, δηλαδή, για τα υψηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί ποτέ και στις δύο περιοχές. Στην Ελλάδα, το ποσοστό απασχόλησης σημείωσε ελαφρά άνοδο κατά 0,1% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ η Εσθονία (+1,3%), η Κροατία και η Μάλτα (+1,1%) κατέγραψαν τα υψηλότερα ποσοστά απασχόλησης, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Eurostat. Υψηλό ποσοστό, όμως, σημείωσε και η Βουλγαρία (+1%) σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Αντιθέτως, μείωση του ποσοστού απασχόλησης παρατηρήθηκε στη Λιθουανία (-0,5%) και στην Πολωνία (-0,3%), ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στη Ρουμανία και στο Ηνωμένο Βασίλειο κινήθηκε σε σταθερά επίπεδα σε σύγκριση με το β΄ τρίμηνο του 2017. Σε γενικές γραμμές, ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας της Ευρωζώνης κινείται σε υψηλά επίπεδα, το ποσοστό ανεργίας βαίνει διαρκώς μειούμενο, ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια το ποσοστό απασχόλησης έχει σημειώσει άνοδο. Αυτήν τη θετική εξέλιξη δεν παραλείπει να αναφέρει με κάθε ευκαιρία ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή