Από το Παρίσι ώς την Αθήνα, με στόχο την κοινωνική και ανθρωπιστική δράση

Από το Παρίσι ώς την Αθήνα, με στόχο την κοινωνική και ανθρωπιστική δράση

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Chere Marianne, soyez la bienvenue!». Με μεγάλη εγκαρδιότητα και προσήνεια, η Μπριζίτ Μακρόν υποδέχθηκε τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη στο Προεδρικό Μέγαρο Ελυζέ στο Παρίσι πριν από λίγες ημέρες. Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας είχε γνωριστεί με την πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, όταν ο σύζυγός της, Εμανουέλ Μακρόν, είχε πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας τον Σεπτέμβριο.

Ενημερωμένη για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, η Μπριζίτ Μακρόν γνώριζε το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της ιδρύτριας της «Ελπίδας» αλλά και τη δράση της σε θέματα που αφορούν τα δικαιώματα και την προστασία των παιδιών καθώς και την πολιτιστική κληρονομιά στον Εκπαιδευτικό, Επιστημονικό και Πολιτιστικό Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών, από το 1999.

Eίναι επίσης γνωστή η επιθυμία της συζύγου του Γάλλου προέδρου να χρησιμοποιήσει την επιδραστική της θέση για να δώσει τη δική της μάχη για την καταπολέμηση των ανισοτήτων. Αυτή η ταύτιση των ενδιαφερόντων έφερε και τη στενότερη τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στις δύο γυναίκες, με πρόσκληση της Μαριάννας Βαρδινογιάννη στο Παρίσι στις αρχές Δεκεμβρίου. Στο Μέγαρο Ελυζέ, η Μπριζίτ Μακρόν παρέθεσε γεύμα σύμφωνα με το γαλλικό πρωτόκολλο και η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από θέματα κοινωνικής και ανθρωπιστικής δράσης, με διερεύνηση της πιθανότητας κάποιας συνεργασίας. Η συνάντηση διήρκεσε πέραν της μιας ώρας, ενώ η οικοδέσποινα ήταν πραγματικά θερμή, με μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα και δεδηλωμένο ενδιαφέρον για την κατάσταση στη χώρα μας.

Το ταξίδι στο Παρίσι δεν κράτησε πολύ, καθώς η επιστροφή στην Αθήνα έκρυβε ένα σημαντικό ραντεβού στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Ελπίδα». Οι άνδρες της ΕΜΑΚ είχαν προετοιμάσει την καλύτερη έκπληξη για τους μικρούς ασθενείς, καθώς κατέβηκαν με σχοινιά από την οροφή του κτιρίου μέχρι τα παράθυρα των θαλάμων για να τους δώσουν τα δώρα τους. Την ίδια ώρα ο Αγιος Βασίλης έκανε την εμφάνισή του στο νοσοκομείο με πυροσβεστικό βραχιονοφόρο όχημα. Την παράσταση έκλεψε η Μπάντα του Πυροσβεστικού Σώματος με 18 μουσικούς που διηύθυνε ο αρχιμουσικός, πυρονόμος Δημήτριος Κουνδουράκης. Πολλά από τα παιδιά βγήκαν στο προαύλιο για να γνωρίσουν από κοντά τους πυροσβέστες και κάποια από αυτά ανέβηκαν μάλιστα και στο αυτοκίνητο.

Οι άνδρες ευχήθηκαν «Καλή ανάρρωση» στους λιλιπούτειους ασθενείς που δεν πίστευαν στα μάτια τους βλέποντας τα δώρα να καταφτάνουν κυριολεκτικά εξ ουρανού. Παρόντες στην έκπληξη ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υποστράτηγος Νικόλαος Τόσκας, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Βασίλειος Καπέλιος, ο περιφερειάρχης Αττικής, υποστράτηγος Κωνσταντίνος Γιόβας, ο διοικητής της 1ης ΕΜΑΚ αρχιπύραρχος Στέφανος Κολοκούρης και πολλοί πυροσβέστες από τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών. Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, οι θεράποντες, οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς τούς ευχαρίστησαν θερμά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή