«Αραβικές νύχτες» για τον ελληνικό τουρισμό

«Αραβικές νύχτες» για τον ελληνικό τουρισμό

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυκνώνουν οι πτήσεις και πληθαίνουν οι τουρίστες από τον αραβικό κόσμο. Λίβανος, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Κουβέιτ πρωταγωνιστούν στην διαδικασία

Πυκνώνουν τα δρομολόγια που σχεδιάζονται για το 2018 τα οποία θα συνδέουν κομβικές πόλεις της Μέσης Ανατολής με την Ελλάδα καθώς αυξάνεται το ενδιαφέρον των αγορών αυτών για επισκέψεις αναψυχής στη χώρα. Λίβανος, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Κουβέιτ εμφανίζονται να πρωταγωνιστούν στην διαδικασία αυτή.

Αυτή την περίοδο η αεροπορική Saudia φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για την πραγματοποίηση απευθείας πτήσεων από και προς την Αθήνα αρχής γενομένης από την προσεχή Άνοιξη. Αυτό σημειώνουν στην "Κ" στελέχη του Greek Tourism Workshop, φορέα που αναπτύσσει τις αγορές αυτές. Υπενθυμίζεται ότι στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας η Aegean Airlines συνεχίζει τις απευθείας πτήσεις της, ενώ προστέθηκε από φέτος το Νοέμβριο και η νέα αεροπορική Air Meditteranean. " Η τάση της αγοράς της Σαουδικής Αραβίας προς την Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ανοδική και καταγράφεται ήδη διπλασιασμός των θεωρήσεων βίζας από την ελληνική πρεσβεία στο Ριάντ", προσθέτουν.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η αυξητική πορεία της λιβανέζικης αγοράς τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα ενώ ήδη από το 2016 καταγράφηκε ποσοστιαία άνοδος κατά 30%. "Με βάση την παρατηρούμενη ζήτηση των Λιβανέζων τουριστικών πρακτόρων διανοίγονται ευοίωνες προοπτικές για τη λιβανέζικη αγορά προς την Ελλάδα για τα προσεχή έτη, όχι μόνο για τη θερινή αλλά και για τη χειμερινή σεζόν", εκτιμά το Greek Tourism Workshop, αμιγώς ιδιωτικός φορέας που στηρίζεται από παράγοντες της μέσης ανατολής και έλληνες επιχειρηματίες. Πέραν των τακτικών δρομολογίων της Aegean (οι οποίες τη θερινή περίοδο του 2018 επαυξάνονται πέραν από τις από Βηρυτό προς Αθήνα και προς Μύκονο και Ηράκλειο Κρήτης) και της Middle East, το 2017 πραγματοποιούνταν 16 εβδομαδιαίες πτήσεις τσάρτερ προς Νότιο Αιγαίο και Κρήτη.

Θετική είναι η τάση και από την αγορά των Αραβικών Εμιράτων προς την Ελλάδα την τελευταία διετία, ενώ σταδιακή επαναφορά πραγματοποιείται και στην τουριστική αγορά του Κουβέιτ, με παρακαταθήκη την απευθείας πτήση της Aegean Airlines. Παράλληλα, λέγεται ότι σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκεται και αεροπορική εταιρεία του Κουβέιτ για τη διενέργεια πτήσεων προς την Αθήνα το καλοκαίρι του 2018.

Το Greek Tourism Workshop έχει σχεδιάσει για το 2018 δράσεις στοχευμένης προβολής της Ελλάδα σε Κουβέιτ (Κουβέιτ Σίτι 21/02/2018), Σαουδική Αραβία (Ριάντ, 21/03/2018), Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Ντουμπάι, 21/04/2018), Λίβανο (Βηρυτός, 02/05/2018)και Ινδία (Δελχί, 22/01/2018) και φιλοδοξεί να προσελκύσει ροές επισκεπτών υψηλού εισοδήματος, από την αραβική και ασιατική τουριστική αγορά. Διοργανωτής των εκδηλώσεων αυτών του Greek Tourism Workshop 2018, που υλοποιούνται με την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, είναι η εταιρία Congress & Business Planners. Το road show αυτό στον αραβικό κόσμο περιλαμβάνει παρουσιάσεις ελληνικών τουριστικών προορισμών σε επιλεγμένο κοινό τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων και μέσων μαζικής ενημέρωσης και Business to Business επαφές ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων με τοπικούς tour operators και πράκτορες. Ήδη, πολλές ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις ξενοδοχείων και εκπρόσωποι προορισμών έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή