Επιμένει ο Τουσκ: Διχασμός Δύσης και Ανατολής στο προσφυγικό

Επιμένει ο Τουσκ: Διχασμός Δύσης και Ανατολής στο προσφυγικό

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά την επιμονή των δημοσιογράφων ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ δεν έκανε εκτεταμένες δηλώσεις για το προσφυγικό, στη σκιά των αντιδράσεων που προκάλεσε η πρότασή του να σταματήσει η υποχρεωτική ποσόστωση προσφύγων στα κράτη μέλη.

«Όταν μιλάμε για το προσφυγικό, ο διχασμός στην Ευρώπη είναι μεταξύ δύσης και ανατολής. Αυτές οι περιφέρειες παρασύρονται από συναισθηματισμούς και είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί έστω κοινή γλώσσα και λογικά επιχειρήματα», αρκέστηκε να πει ο κ. Τουσκ προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής.

«Γι αυτό πρέπει να δουλέψουμε για την ενότητά μας περισσότερο αποτελεσματικά απ’ ότι στο παρελθόν. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε να λύσουμε τα πιο δύσκολα θέματα, όπως το Brexit και την ευρωπαϊκή άμυνα, σημείωσε επίσης ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και παραδέχτηκε ότι το πραγματικό τεστ για την ενότητά μας θα είναι η δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία του Brexit», πρόσθεσε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή