Ντράγκι: Στο χέρι της Ελλάδας το αν θα χρειαστεί τέταρτο πρόγραμμα

Ντράγκι: Στο χέρι της Ελλάδας το αν θα χρειαστεί τέταρτο πρόγραμμα

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη θέση ότι είναι στο χέρι της ελληνικής κυβέρνησης αν θα χρειαστεί τέταρτο πρόγραμμα εξέφρασε την Πέμπτη ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, στο πλαίσιο συνέντευξής Τύπου.

Ερωτηθείς για την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, ο κ. Ντράγκι υπογράμμισε ότι η ανεξαρτησία των στατιστικών αρχών και των στελεχών τους είναι πολύ σημαντική, προσθέτοντας ότι τα στατιστικά που επεξεργάζονται είναι ζωτικής σημασίας για τον σχεδιασμό των οικονομικών και νομισματικών πολιτικών.

Συμπλήρωσε, πάντως, ότι θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Η EKT άφησε σήμερα αμετάβλητο, σε ιστορικά χαμηλά του 0%, το επιτόκιο, ενώ παράλληλα αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό. Αμετάβλητα παρέμειναν επίσης το επιτόκιο οριακής χρηματοδότησης στο 0,25% και το επιτόκιο καταθέσεων στην ΕΚΤ από άλλα τραπεζικά ιδρύματα στο -0,4%.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένει ότι τα βασικά επιτόκια θα παραμείνουν στα σημερινά τους επίπεδα για παρατεταμένη χρονική περίοδο και πολύ πέραν του χρονικού ορίζοντα διενέργειας των καθαρών αγορών στοιχείων ενεργητικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή