Μέρκελ: Όχι σε επιλεκτική αλληλεγγύη για το προσφυγικό

Μέρκελ: Όχι σε επιλεκτική αλληλεγγύη για το προσφυγικό

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Χρειαζόμαστε αλληλεγγύη όχι μόνο στη διευθέτηση των προσφυγικών ροών –αυτό είναι καλό και σημαντικό- αλλά χρειαζόμαστε επίσης και εσωτερική αλληλεγγύη. Κατά τη γνώμη μου δεν μπορεί να υπάρχει επιλεκτική αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε η Αγκελα Μέρκελ προσερχόμενη στην Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών χαρακτηρίζοντας επίσης «μη επαρκές» το σχετικό πλαίσιο συζήτησης που έχει θέσει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ

Από την πλευρά του, προσερχόμενος στη Σύνοδο, ο κ. Τουσκ επανήλθε στο ζήτημα του προσφυγικού, λέγοντας ότι αποτελεί ένα θέμα με δύσκολη εύρεση «κοινής γλώσσας» μεταξύ των Ευρωπαίων ενώ παράλληλα έκανε λόγο για διχασμό ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση.

«Η Σύνοδος αυτή είναι αντανακλά ξεκάθαρα το γεγονός ότι μόνο όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να λειτουργήσουμε αποτελεσματικά στα πιο δύσκολα ζητήματα και καθήκοντα. Όπως για παράδειγμα με την ευρωπαϊκή άμυνα ή με το Brexit. Σήμερα λανσάρουμε ένα φιλόδοξο και πολύ ρεαλιστικό σχέδιο στον τομέα της άμυνας. Και αύριο θα ολοκληρώσουμε και τυπικά την πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

Και τα δύο επιτεύγματα αυτά απαίτησαν θάρρος, ρεαλισμό αλλά –πάνω από όλα- την ενότητά μας. Παρεμπιπτόντως, δεν έχω αμφιβολία ότι η πραγματική δοκιμασία της ενότητάς μας θα είναι η δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων για το Brexit» είπε ο κ. Τουσκ, και συμπλήρωσε: «Σήμερα και αύριο θα αντιμετωπίσουμε και θέματα στα οποία η έλλειψη ενότητάς μας είναι εμφανής. Όπως γνωρίζετε, αναφέρομαι στα θέματα της ΟΝΕ και του προσφυγικού».

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή