Γαλλία: Τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν σε σύγκρουση τρένου με σχολικό

Γαλλία: Τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν σε σύγκρουση τρένου με σχολικό

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρένο συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο 15 χιλιόμετρα έξω από την πόλη Περπινιάν της νότιας Γαλλίας το απόγευμα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών, τέσσερα παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 19, επτά εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Εκπρόσωπος της Εθνικής Εταιρείας Σιδηροδρόμων της Γαλλίας, ανέφερε πως το τρένο κινείτο με 80 χλμ. την ώρα και πως σε αυτό επέβαιναν 25 άνθρωποι.

Η υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας, Ελιζαμπεθ Μπορν, μεταβαίνοντας στο σημείο μαζί με τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ, έκανε λόγο για «τρομερό δυστύχημα». 

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος, σε μήνυμά του στο Twitter ανέφερε ότι οι σκέψεις του βρίσκονται με τα θύματα και τις οικογένειές τους, προσθέτοντας ότι η Πολιτεία, στο σύνολό της, κινητοποιείται για να τους βοηθήσει. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή