Χυδαίες εκφράσεις Κασιδιάρη στη Βουλή κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας

Χυδαίες εκφράσεις Κασιδιάρη στη Βουλή κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα αήθης συμπεριφορά με πρωταγωνιστή το βουλευτή της ΧΑ Ηλία Κασιδιάρη, αυτή τη φορά έχοντας στόχο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καταγράφηκε χθες στη Βουλή, προκαλώντας εκ νέου τις ανοχές του κοινοβουλευτικού συστήματος.

Ηταν κατά ην διάρκεια ομιλίας του σε συνεδρίαση της Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, θέμα της οποίας ήταν η συζήτηση για τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα. Ο βουλευτής του σχήματος που ηγείται ο Ν. Μιχαλολιάκος, χρησιμοποίησε χυδαίες εκφράσεις κατά του πρώτου πολίτη της χώρας, προκαλώντας αρχικά την αποδοκιμασία παρευρισκόμενων βουλευτών. Ο πρόεδρος της επιτροπής Κ. Δουζίνας αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση, αφού στις παρατηρήσεις του κατά του χρυσαυγίτη βουλευτή, ο τελευταίος αρνήθηκε να συμμορφωθεί συνεχίζοντας την αγόρευσή του από το βήμα του ομιλητή.

«Μετά από αυτή την αήθη επίθεση στον Προέδρο της Δημοκρατίας μέσα στο σπίτι της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και τη διακοπή που είχαμε, για να σταματήσει αυτή η τελείως απαράδεκτη επίθεση, ζητώ να διαγραφεί ολόκληρη η ομιλία από τα πρακτικά», σχολίασε ο κ. Δουζίνας με την επανέναρξη της συνεδρίασης.

«Ετσι είναι οι φασίστες, δεν είναι τίποτα το παράξενο» είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αθ. Παφίλης. «Είναι αδιανόητο να δίνουμε, στα νεοναζί αποβράσματα, από το βήμα της Βουλής, -όταν μάλιστα έχουν απομονωθεί από το δημόσιο διάλογο -, τη δυνατότητα να προσπαθούν να τσαλακώσουν τη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό», τόνισε ο Σπ. Δανέλλης (Ποτάμι).

Ερωτήματα

Το χθεσινό περιστατικό με το συγκεκριμένο πρωταγωνιστή, έρχεται σε συνέχεια άλλων πρόσφατων και παλαιότερων, τόσο με τον ίδιο όσο και με άλλους βουλευτές της ΧΑ που εξακολουθούν να προκαλούν με λόγια και με έργα. Μεταξύ άλλων υπενθυμίζεται τον περασμένο Μάιο η επιβολή του πειθαρχικού μέτρου της αποβολής από συνεδριάσεις του Ηλ. Κασιδιάρη εξαιτίας της χειροδικίας του κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΝΔ Ν. Δένδια μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας, καθώς και η απλή επίπληξη στους Π.Ηλιόπουλο και Αντ. Γρέγο για ρατσιστική ρητορία, παρά την πρόβλεψη στον πρόσφατα τότε ψηφισθέντα Κώδικα Δεοντολογίας για πειθαρχικές ποινές σε τέτοιες περιπτώσεις.

Το ίδιο «χαλαρή» χαρακτηρίζεται και η χθεσινή αντίδραση έναντι της στάσης Κασιδιάρη, παρά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής παραβίασε κατάφωρα τον Κανονισμό της Βουλής που είναι απολύτως συγκεκριμένος για το τί συμβαίνει σε περίπτωση ανάρμοστης συμπεριφοράς μέλους της εθνικής αντιπροσωπείας: Στο άρθρο 77 τονίζεται ευθέως ότι «ανάρμoστη συμπεριφoρά» απoτελεί μεταξύ άλλων «η χρησιμoπoίηση πρoσβλητικών εκφράσεων κατά της τιμής και της υπόληψης τoυ Πρoέδρoυ της Δημoκρατίας, των μελών της Boυλής, τoυ Πρoεδρείoυ της και των μελών της Kυβέρνησης, η καταφρόνηση τoυ Συντάγματoς και των πoλιτειακών θεσμών με λόγια ή έργα». Σο ίδιο άρθρο σημειώνεται: «Tα πειθαρχικά μέτρα πoυ επιβάλλoνται στoυς Boυλευτές για ανεπίτρεπτη ή ανάρμoστη συμπεριφoρά είναι: α) η ανάκληση στην τάξη β) η στέρηση τoυ δικαιώματoς τoυ λόγoυ• γ) η μoμφή για αντικoινoβoυλευτική συμπεριφoρά και δ) o πρoσωρινός απoκλεισμός από τις συνεδριάσεις». Προβλέπεται δε ότι «Tα πειθαρχικά μέτρα επιβάλλoνται στην ίδια συνεδρίαση στην oπoία έλαβε χώρα ανεπίτρεπτη ή ανάρμoστη συμπεριφoρά».

Το γεγονός ότι δεν εφαρμόστηκε εν προκειμένω ο Κανονισμός, είναι που προκαλεί ερωτήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή