Ταγιάνι: Λύση στο Κυπριακό χωρίς την παρουσία τουρκικού στρατού

Ταγιάνι: Λύση στο Κυπριακό χωρίς την παρουσία τουρκικού στρατού

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη στήριξή του στο έργο του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, χωρίς την παρουσία του τουρκικού στρατού στο βόρειο τμήμα του νησιού, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, την πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ερωτηθείς για το θέμα της Κύπρου, ο πρόεδρος του ΕΚ απάντησε πως υποστηρίζει τις προσπάθειες του προέδρου Αναστασιάδη, σημειώνοντας ότι θέλουμε και πρέπει να βρεθεί λύση στο Κυπριακό, χωρίς την παρουσία τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στο βόρειο τμήμα της νήσου, όπως σημείωσε.

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στην Κύπρο, είπα πως πρέπει να δουλέψουμε προς μια συμφωνία, μεταξύ των δύο, με τον βορρά της Κύπρου, αλλά χωρίς την παρουσία του τουρκικού στρατού σε αυτά τα τμήματα του νησιού. Υποστηρίζω το έργο του προέδρου Αναστασιάδη και πιέζω υπέρ μιας λύσης, αλλά, όπως είπα, χωρίς τον τουρκικό στρατό στην Κύπρο. Αυτό το πρόβλημα αφορά και το περιεχόμενο της συμφωνίας μεταξύ της Κύπρου και της βόρειας Κύπρου», ανέφερε ο κ. Ταγιάνι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή