Ποτάμι: Οι κουκουλοφόροι εκμεταλλεύονται το νόμο περί ασύλου

Ποτάμι: Οι κουκουλοφόροι εκμεταλλεύονται το νόμο περί ασύλου

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας αναφέρεται το Ποτάμι, βάζοντας στο τραπέζι τον νόμο περί ασύλου.

«Για άλλη μια φορά το Πανεπιστήμιο γίνεται στόχος βανδάλων χωρίς να μπορεί να αντιδράσει. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, 10-15 κουκουλοφόροι εισέβαλαν το μεσημέρι στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και έκαναν σημαντικές ζημιές, τραυματίζοντας μάλιστα και φοιτητές», τονίζει στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι και στη συνέχεια θέτει το ζήτημα του θεσμικού πλαισίου με βάση τον τελευταίο νόμο για το άσυλο:

«Το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει, με βάση τον τελευταίο νόμο περί ασύλου, απαιτεί να συνεδριάσει το πρυτανικό συμβούλιο και να αποφασίσει να ειδοποιηθεί η αστυνομία. Δεν μπορεί δηλαδή η αστυνομία να επέμβει αυταπάγγελτα σε τέτοιες περιπτώσεις που δεν υπάρχει κακούργημα ή έγκλημα κατά της ζωής. Αυτήν ακριβώς την κατάσταση εκμεταλλεύονται εξωπανεπιστημιακές, κατά κύριο λόγο, ομάδες προκειμένου να κάνουν τέτοιες «καταδρομικές» επιχειρήσεις».

Όπως σημειώνει το Ποτάμι, «αντί λοιπόν ο νόμος περί ασύλου να αποτρέπει, μάλλον τελικά προτρέπει τους κουκουλοφόρους ταραξίες για τέτοιες επιχειρήσεις».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή